Dar prieš kelias dienas tušti stovėję daugiaaukščiai dabar klega visomis kalbomis, o balkonus puošia delegacijų iškabintos vėliavos. Akis nudžiunga pamačiusi plazdančias Lietuvos trispalves.

Viename iš daugiabučių įsikūrusi lietuvių delegacija gyvenimo sąlygomis nesiskundžia, tačiau pirmomis dienomis nesklandumų būta.

„Kadangi namai visiškai nauji, susiduriame su techniniais gedimais – kartais dingsta elektra, kai kuriuose kambariuose – karštas vanduo. Apie gedimus informuojame organizatorius ir jie gedimus pašalina. Suprantame, kad organizuojant tokį didelį renginį, ypač kai beveik visa infrastruktūra buvo pastatyta naujai, nesklandumai neišvengiami. Tačiau svarbiausia, kad organizatoriai reaguoja į mūsų prašymus ir atsižvelgia į pastabas“, – sako misijos vadovas Einius Petkus.

Daugiaukščių koridoriuose šmirinėja jaunieji sportininkai. Vieni iš jų grįžta iš treniruočių ar varžybų, kiti į jas išvyksta, treti skuba į valgyklą. Pirmosiomis dienomis būtent ten ir kildavo daugiausiai problemų. Rytais, per pietus ir vakarais susidarydavo didžiausios norinčių pavalgyti eilės, kartais palaukti tekdavo net valandą ir daugiau, paskutiniesiems nelikdavo šilto maisto.

Tačiau organizatoriai greitai išsprendė šiais problemas, perorganizavo valgyklos darbą ir didžiulių eilių nebeliko.

„Sportininkų kaimelyje tvyro smagi atmosfera, gana triukšminga. Jau veikia ir taip vadinama linksmybių zona, kur vakarais vyksta koncertai, diskotekos. Bet lietuvaičiai nė vienas neprisipažino, kad ėjo ar planuoja eiti linksmintis, visi žada tik treniruotis ir ilsėtis“, – juokiasi Lietuvos olimpinio komiteto spaudos atašė Goda Smilingytė.

Kartu su sportininkais kaimelyje gyvena ir lietuviai medikai. Jie visada pasiruošę padėti sunegalavusiems ar traumas patyrusiems sportininkams, turi atsivežę specialią įrangą ir medikamentų. Į Tbilisį iš Lietuvos atvyko penki medikai ir vienas kineziterapeutas. Laimei, traumų lietuvaičiai kol kas nepatyrė.

Jaunieji sportininkai gyvenimo sąlygomis kaimelyje taip pat nesiskundė.

„Įspūdžiai geri, kaimelyje gyvena labai draugiški žmonės. Gyvename šešiese, tad puikios sąlygos artimiau susipažinti ir su savais, ir su kitų šalių sportininkais. Iš pradžių elektra dinginėjo ir šilto vandens nebuvo, bet, atrodo, kad dabar jau susitvarkė reikalai.

Apie vienuoliktą ar pusę dvylikos vakare visi nurimsta ir būna tylu kaimelyje“, – pasakoja lengvosios atletikos atstovė ir Lietuvių komandos kapitonė Agnė Jonkutė.

Bėgikai Laurynas Toleikis ir Dominykas Matijošaitis džiaugėsi sportavimo ir gyvenimo sąlygomis ir tikino su konkurentais nesipykstantys.

„Daugiausiai bendraujame su kitais lengvaatlečiais, atstovaujančiais tas pačias sporto šakas, su kitais dar nebuvo laiko susipažinti“, – sako jaunieji sportininkai.

Lietuvos misijos vadovas E. Petkus sako, kad Tbilisio sportininkų kaimelis, palyginus su kitais festivaliais, yra panašiausias į olimpinį.

„Iki šiol vykusiuose festivaliuose jaunieji sportininkai būdavo apgyvendinami bendrabučiuose, studentų miestelyje, o šis – naujai pastatytas, su visa reikalinga infrastruktūra – įrengta didelė valgykla, sporto salė, baseinas, yra skalbykla ir poilsio zona. Žinoma, olimpinėse žaidynėse sportininkų kaimelis yra kur kas didesnis, jame daugiau paslaugų ir pramogų, tačiau manau, vaikai čia gali pajusti žaidynių atmosferą“, – sako E. Petkus.

Sportininkų kaimelį specialiai Europos jaunimo olimpiniam festivaliui pastatė Kinijos bendrovė „Hualing Group“, kuri yra viena didžiausių užsienio investuotojų Gruzijoje. Pastatų komplekso statybos kainavo 500 milijonų JAV dolerių (452 mln. eurų).

Po festivalio dalis butų bus parduota, o kituose bus apgyvendinti pabėgėliai iš Abchazijos ir Pietų Osetijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)