Juozo Paukštelio progimnazija šiemet organizavo prasmingą rajoninį renginį – 1–8 klasių mokinių piešinių ir eilėraščių apie Lietuvą iliustracijos kūrimo konkursą „Kovo 11-oji“.

Organizatoriai sulaukė net 153 mokinių piešinių, į baigiamąjį renginį buvo pakviesti 59 jaunieji kūrėjai bei jų mokytojai. Apdovanojimų šventę pradėjusi direktorės pavaduotoja Jolita Gaučienė pastebėjo, kad piešinių apie Lietuvą konkursas paskatino jaunimą domėtis savo krašto istorija, iškiliomis asmenybėmis bei ugdytis drąsos, meilės, pasiaukojimo, pagarbos tėvynei siekius.

Istorijos mokytoja Daina Volkevičienė susirinkusiesiems priminė, jog Lietuvos istorijoje prasmingos ne tik Vasario 16-osios, Kovo 11-osios datos. „Gegužės 1 dieną Lietuva mini įstojimą į Europos Sąjungą, gegužės 7-oji – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, 8-oji – Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo diena, 9-oji ­ – Europos diena, 14-oji – Pilietinio pasipriešinimo diena, 15-oji – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. Lietuvos istorijoje daug graudžių faktų, skaudžių išgyvenimų, lietuvių atkaklumo ir pergalių ženklų“, – sakė istorijos mokytoja.

Rajono mokiniai, konkursui atsiuntę dailės kūrinius, savo jausmus ir mintis apie tėvynę, jos istorijos įvykius išreiškė piešiniu. Geriausių darbų autorius pasveikino ir jų originalia kūryba pasidžiaugė Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos direktorė Tereza Sotnik bei konkurso globėjas LR Ministro Pirmininko patarėjas Justas Pankauskas. Progimnazijos direktorė T. Sotnik padėkos raštus bei dovanas įteikė Krakių Mikalojaus Katkaus, Šėtos, Akademijos gimnazijų, Labūnavos ir Dotnuvos pagrindinių mokyklų, Juozo Paukštelio, „Ryto“, LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijų bei mokyklų-darželių „Vaikystė“, „Puriena“ mokiniams, tapusiems rajoninio piešinių konkurso laureatais, taip pat apdovanojo originalumu pasižymėjusius jaunuosius kūrėjus.

Renginį literatūrine kompozicija „Kalbos namai“ užbaigė Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos 5a klasės mokiniai susirinkusiesiems primindami – jausmus ir mintis apie Lietuvą galima išreikšti ne tik gražiu piešiniu, bet ir taisyklinga bei vaizdinga gimtąja kalba.

Parengė Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos laikraščio „Laiptai“ vadovė lietuvių kalbos mokytoja Jolita Mickienė, žurnalistės Roberta Varnauskaitė, Miglė Stučinskaitė