Varžybų dalyviai lenktyniavo „Snow Arenos“ lauko šlaite, kur buvo pastatyta apie 300 m ilgio didžiojo slalomo trasa. Slidininkai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes.

Jauniausių berniukų grupėje vilnietis Vilius Pranulis pranoko trasos šeimininkus. Karalienės Mortos mokyklos sportininkas puse sekundės įveikė Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos atstovą Nojų Užkuraitį ir sekunde – kitą druskininkietį Adrijų Juknevičių. Dešimtmečių grupėje iš viso startavo 14 dalyvių, o jauniausiam buvo vos penker metai.

Jauniausių mergaičių grupėje „namų“ trasa padėjo Liepai Karlonaitei. Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos slidininkė įveikė Vilniaus Filaretų pradinės mokyklos sportininkę Elzę Danielę ir Vilniaus Viršuliškių mokyklos atstovę Vitautę Jasinevičiūtę. Mergaičių varžybose startavo 8 slidininkės.

U10 berniukų grupė:
1. Vilius Pranulis (Vilniaus Karalienės Mortos mokykla) –26,779 sek.
2. Nojus Užkuraitis (Druskininkų „Atgimimo“ mokykla) –27,215sek.
3. Adrijus Juknevičius (Druskininkų „Atgimimo“ mokykla)— 27,566 sek.

U10 mergaičių grupė:
1. Liepa Karlonaitė (Druskininkų "Atgimimo" mokykla) – 26,023 sek.
2. Elzė Danielė (Vilniaus Filaretų pradinė mokykla) – 26,415 sek.
3. Vitautė Jasinevičiūtė (Vilniaus Viršuliškių mokykla) –27,817 sek.

Keturiolikmečių berniukų varžybas pradėjo 22 sportininkai, tačiau trasą sėkmingai įveikė 18. Geriausią laiką pademonstravo Vilniaus Jėzuitų gimnazijos atstovas Oskaras Karlavičius. Jis 0,36 sek. aplenkė Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos sportininką Motiejų Žūką, o trečias liko dar vienas vilnietis Jokūbas Vakaris Lapienis.

Keturiolikmečių merginų grupėje prie starto linijos stojo 19 slidininkių, tačiau trasą sėkmingai įveikė 17. Niekas neprilygo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos atstovei Smiltei Bieliūnaitei. Ji beveik 3 sekundėmis aplenkė Anykščių A.Baranausko pagrindinės mokyklos mokinę Gabiją Šinkūnaitę, o trečia liko Druskininkų savivaldybės Viečiūnų pagrindinės mokyklos sportininkė Monika Mortūnaitė.

U14 berniukų grupė:
1. Oskaras Karlavičius (Vilniaus Jėzuitų gimnazija) –22,193 sek.
2. Motiejus Žūkas (Druskininkų „Atgimimo“ mokykla) –22,553 sek.
3. Jokūbas Vakaris Lapienis (Vilniaus Jėzuitų gimnazija) –22,962 sek.

U14 mergaičių grupė:
1. Smiltė Bieliūnaitė (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija) – 21,521 sek.
2. Gabija Šinkūnaitė (Anykščių A. Baranausko pagrindinė mokykla) – 24,044sek.
3. Monika Mortūnaitė (Druskininkų sav. Viečiūnų pagrindinė mokykla) –25,252 sek.

Vyriausių vaikinų grupėje buvo didžiausia konkurencija. Savo jėgas panoro išbandyti net 37 slidininkai. Pirmąją vietą tvirtai iškovojo Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos mokinys Kasparas Gudžius. Jis kiek daugiau nei sekunde aplenkė Matą Janulionį ir beveik 2 sek. – Vilniaus licėjaus atstovą Kristijoną Trinkūną.

„Savo pasirodymą vertinu gerai, nes prieš varžybas negalėjau kelis savaitgalius atvykti pasitreniruoti, o sniegas Vilniuje jau buvo nutirpęs“, - teigė nugalėtojas K.Gudžius. – Startuodamas padariau kelias klaidas ir laikas nebuvo toks, kokio norėjau. Tikiuosi, kad kitose varžybose pasiseks įvykdyti visas savo užduotis. Tiesa, negaliu labai graužtis – juk esu pirmas. Manau, pergalę lėmė treniruočių kiekis ir didesnė patirtis. Pranašumą suteikė geras slidžių paruošimas. Kaip aš juokauju, laimėjau todėl, kad daug kalnų slidinėjimo žiūriu per televizorių“.

Nugalėtojas rimtai sportuoja jau 9 metus ir tikina, kad slidinėjimas jam ne tik pramoga, tačiau ir gyvenimo būdas: „Slidinėti pradėjau būdamas vaikas, tėvai kasmet veždavosi į Austriją. Rimtai sportuoti pradėjau 2007 metais ir tai darau iki šiol. Sportuoju penkis kartus per savaitę, bet paskutiniu metu tai sunki užduotis, nes esu abiturientas ir ruošiuosi stoti į Insbruko universitetą, kur galėsiu derinti studijas ir sportą“, - savo planus atskleidė praėjusių metų Lietuvos čempionas K.Gudžius.

Vyriausiųjų merginų grupėje laurus susižėrė šiuo metu Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti Eglė Augustaitytė. Vilniaus Jėzuitų gimnazijos olimpietė trasą įveikė per 20,911 sek. ir 0,07 sek. aplenkė Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos slidininkę, absoliučią praėjusių metų Lietuvos čempionę Gretą Piliponytę. Trečia liko Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos sportininkė Urtė Januškevičiūtė, kuri nuo nugalėtojos atsiliko pusantros sekundės. Visas tris prizininkes treniruoja Anžela Aleksandravičienė.

„Savo pasirodymą vertinu labai gerai, esu laiminga“, - teigė trečiąją vietą iškovojusi U.Januškevičiūtė. – Patekti tarp prizininkių padėjo patirtis, darbas ir drąsa. Esu dėkinga ir treneriams. Manau, šioje trasoje galėjau būti greitesnė, bet esu patenkinta savo važiavimu“.
2014 m. Sočio olimpinų žaidynių dalyvės Ievos Januškevičiūtės jaunesnioji sesuo tikino, kad Lietuvos mokyklų žaidynėse būtinai norėtų dalyvauti ir kitais metais.

„Slidinėju jau nuo mažens, mane labiausiai skatino sesė ir tėtis. Treniruojuosi dažnai, nuolat vykstu į stovyklas rengiamas trenerių Anželos ir Vytauto Aleksandravičių“, - pasakojo U.Januškevičiūtė. – Mokyklų žaidynėse dalyvavau pirmą kartą, tačiau jau žinau, kad ir kitais metais dalyvausiu. Netrūko pramogų, buvo linksma matyti tiek daug žmonių, kuriems patinka žiemos sportai. Tokios žaidynės tikrai reikalingos, jos skatina aktyvų gyvenimą, tai linksmai ir sportiškai praleidžiamas laikas“.

U20 vaikinų grupė
1. Kasparas Gudžius (Vilniaus šv. Kristoforo gimnazija) –20,542 sek.
2. Matas Janulionis – 21,917 sek.
3. Kristijonas Trinkūnas (Vilniaus licėjus) – 23,346sek.

U20 merginų grupė
1. Eglė Augustaitytė (Vilniaus Jėzuitų gimnazija) –20,911 sek.
2. Greta Piliponytė (Vilniaus šv. Kristoforo gimnazija) –20,982 sek.
3. Urtė Januškevičiūtė (Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija)—23,377 sek.

VISUS SLIDINĖJIMO RUNGČIŲ REZULTATUS GALITE PASIŽIŪRĖTI PASPAUDĘ ČIA.
„SKIERGO“ RUNGTIES REZULTATUS GALITE PASIŽIŪRĖTI PASPAUDĘ ČIA.