Renginio organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), žiemos sporto šakų federacijos ir Druskininkų savivaldybė – atsižvelgdami į mažą sniego tikimybę pakoregavo festivalio programą ir papildė ją naujomis rungtimis bei pramogomis šventės dalyviams.

Pasak Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktoriaus Vitalijaus Vasiliausko, savaitgalį numatomi geri orai, todėl šventės dalyvių džiaugsmui įspūdingą ledo ritulio aikštelę nuspręsta įrengti ant užšalusio ežero. Vis dėlto įvertinus galimybę, kad Druskininkuose iki savaitgalio neprisnigs, festivalio programa buvo nežymiai pakoreguota.

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis praėjusiais metais debiutavo Ignalinoje. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalį kasmet planuojama rengti vis kitame mieste.

Kol nemaža dalis Lietuvos šurmuliavo Užgavėnių šventėse šaukdamiesi pavasario, druskininkiečiai mėgavosi žiemiškais malonumais. Vieni šliuožė slidėmis bei snieglentėmis, kiti smaginosi ant ledo, o panorėjusieji ramesnės fizinės veiklos galėjo rinktis šiaurietiškąjį ėjimą. Šventės dalyvių nuostabai, nemaža dalis rungčių vyko ant užšalusio Druskonio ežero. Čia renginio organizatoriai, padedami Druskininkų savivaldybės, įrengė tikrą čiuožyklą su visais jai būtinais atributais.

Žiūrovai ne tik stebėjo iš šalies, bet ir patys noriai dalyvavo akmenslyčio varžybose. Jose puikiai pasirodė tituluotas Lietuvos irkluotojas, olimpietis Egidijus Balčiūnas. Baidarininkas šyptelėjo, kad paprastai jam tenka sportuoti neužšalusiame vandenyje, tad rungtys ant ežero ledo buvo visiškai nauja patirtis: „Tai yra nerealu! Labai smagu, kad galima tiesiog ateiti ir išbandyti visiškai naują sporto šaką. Ja tikrai gali užsiimti kiekvienas. Žinoma, man pasisekė, jog esu buvęs sportininkas, tad ir rezultatas stumdant akmenis visai neblogas.“

Druskonio ežero ledo tvirtumą išbandė viena garsiausių Lietuvos ledo ritulio komandų „Hockey Punks“, surengusi parodomąsias rungtynes. Daug įspūdžių šventės svečiams paliko ir greitojo čiuožimo atstovai, pasinaudoję išskirtine proga ištrūkti iš arenos ir susirungti ant ledo po atviru dangumi. Jaunųjų talentų pasirodymą trumpuoju taku stebėjo ir slidinėjimo olimpinė čempionė Vida Vencienė bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Olimpietės džiaugėsi, kad greitasis čiuožimas mūsų šalyje vis labiau populiarėja.

„Galbūt šiek tiek trūko sniego, tačiau diena buvo nuostabi, saulėta, tad labai džiaugiamės su „LTeam“ žiemos olimpiniu festivaliu atvykę į Druskininkus. Visi panorėjusieji turėjo progų pasižiūrėti, iš arčiau susipažinti su žiemos sporto šakomis ir netgi sudalyvauti patikusiose rungtyse. Šitaip siekiame prisidėti prie jų populiarinimo ir gyventojų aktyvumo, – sakė LTOK vadovė D. Gudzinevičiūtė. – Esu išbandžiusi lygumų slidinėjimą. Šiandien įkalbinėjo nusileisti ir nuo kalno, tačiau man norėjosi viską stebėti iš šalies, susipažinti, pabendrauti su žmonėmis bei pasiruošti, kad ateityje būčiau ne vien žiūrovė, bet ryžčiausi ir dalyvauti.“

Žiemos sporto dvasią pajuto ir keli šimtai bėgikų. Jie tarpusavyje jėgas išmėgino Druskininkų gatvėmis įveikdami 5 ir 10 km bei pirmąkart surengtoje žiemos Olimpinės mylios distancijoje (1988 metrai). Pastarąjį atstumą žymintys skaičiai simbolizuoja 1988 metus, kuomet buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Bėgimo entuziastai turėjo unikalią progą pasivaržyti su pajėgiausiais šalies bėgikais. Olimpinėje mylioje pasižymėjo Lietuvos maratono bėgimo žvaigždės. Pirmasis finišą pasiekė Valdas Dopolskas, o moterų grupėje greičiausia buvo Živilė Balčiūnaitė.

„Labai smagu tapti istorijos dalimi“, – po žiemiško bėgimo džiaugėsi geriausią Lietuvos sezono rezultatą maratono rungtyje pernai pasiekęs V. Dopolskas.

Renginį vainikavo Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos sporto šakų varžybų finalas. Druskininkų „Snow Arenos“ lauko trasoje kalnų slidinėjimo rungtyse slidėmis ir snieglentėmis varžėsi apie 200 moksleivių.

„Renginys tikrai pasisekė. Smagu, kad džiugina nuostabus oras, – antrąkart įvykusį „LTeam“ žiemos olimpinį festivalį įvertino Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas. – Tai buvo puiki proga druskininkiečiams turiningai praleisti dieną mėgaujantis žiemos sportu ir kitaip pramogaujant. Taip pat džiugina šiemet pirmąkart pateikta naujiena – Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinis etapas. Moksleiviai įrodė, kad žiemos sporte turime išties puikų talentų, kurie neabejotinai taps „LTeam“ nariais.“