Naujovės numatomos ir jau visai netrukus, vasario 14 d., Druskininkuose įvyksiančiame Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finaliniame etape. Į jį pateks apie 400 moksleivių iš visos Lietuvos. Šio etapo varžybos nuo šiol kasmet vyks didžiausios Lietuvoje žiemos sporto ir pramogų šventės – „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio – metu. Stebėti ir palaikyti jaunuosius sportininkus susirinks daugybė sirgalių.

Be to, į atsinaujinusių Lietuvos mokyklų žaidynių organizavimą plačiau negu bet kada įsitrauks ir įvairių sporto šakų federacijos. Jos varžyboms skirs teisėjus, parūpins techninę įrangą. Finaliniai etapai vyks didžiausiose Lietuvos sporto bazėse. Pavyzdžiui, šiemet Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinis etapas vyks Druskininkuose esančioje „Snow arenoje“.

Dar viena ypatinga žaidynių naujovė – šio unikalaus žaidynėms skirto informacinio portalo atsiradimas. Čia sau aktualią informaciją galės sekti visi žaidynėse dalyvaujantys mokiniai iš 1030 mokyklų. Be to, jie galės ne tik stebėti savo ir kitų sportininkų rezultatus, bet ir patys prisidėti prie turinio kūrimo. Mokiniai kviečiami dalintis nuotraukomis iš žaidynių, rašyti reportažus.

Žaidynėms keliamos užduotys nėra susijusios vien tik su sportu – jos siejasi ir su jaunimo ugdymu visomis prasmėmis. Organizatoriai tikisi, kad žaidynių metu iškils ne tik naujos Lietuvos olimpinės sporto viltys, bet ir talentingi jaunieji žurnalistai, kuriems tai taps pirmuoju karjeros žingsniu.

Lietuvos mokyklų žaidynes organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją