Atidarymo metu galerijoje bus pristatyta pirmoji paroda – Benjamino Jenčiaus akvarelių paroda „Šėlstančios spalvos“. Dailininkas Benjaminas Jenčius iš Dzūkijos centro, Alytaus, tapo akvarelines ekspresines abstrakcijas, naudodamas ypatingą tik jam būdingą liejimo techniką. Šiose akvarelių abstrakcijose itin daug jausmo ir emocinių įžvalgų.

Jausmas suskamba kaip muzika, paverčiama vaizdiniu ir sukuriamas tapybos darbas. Kūrybinės metamorfozės virsta sulig kiekviena abstrakcija. Menininkas rašo: „Tapyba man asocijuojasi su muzika. Tie patys dėsniai. Preliudija – tema – kulminacija – finalas. Labai svarbu atsirinkti svarbiausius dalykus, jausti erdvės, tono, spalvos santykius, visa tai harmoningai įlieti į paveikslo ervę.

Ir kai visa tai pavyksta, pajunti palaimą. Girdėti matomą ir matyti girdimą, būti visame visados, nesvarstant būties laikinumo“. Benjamino akvarelių ritmika itin plastiška, subtili, primenanti muzikos melodiją. Autorius prisipažįsta ir dabar negalintis tapyti tyloje, todėl dirbant pasirenka muziką pagal nuotaiką – nuo klasikos iki džiazo.

Benjaminas Jenčius gimė 1951 m. Radviliškyje, 1974 m. baigė Šiaulių pedagoginio instituto dailės specialybę, apsigyveno Vilniuje ir dirbo Dailės kombinate. Po 1982 metų persikelia į Alytų, kur dirba piešimo mokytoju I-oje vidurinėje mokykloje. Dzūkijos aplinka pastūmėjo toliau gilintis į tapybos kūrybos subtilumus, todėl nuo iki tol vyravusių švelnių, lyriškų natiurmortų ir peizažų, palaipsniui pereina prie beobjektinės, abstrakčios tapybos. Nuo 1987 m. eksperimentuodamas, atrado savo ypatingą popieriaus rūšį ir ypatingą akvarelės liejimo techniką.

Tapęs AQUA12 grupės nariu, pradėjo dalyvauti dailės parodose ir pleneruose Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Airijoje ir kt. 1997 m. įstojo į Lietuvos dailininkų sąjungą. B. Jenčius surengė virš 65 autorinių parodų. Daug darbų privačiose kolekcijose. Išleido meninį albumą AKVARELĖ. B. Jenčiaus paroda veiks iki gruodžio 10 d. Ypatinga kultūrine atmosfera atidarymo metu galeriją pripildys muzika, pašnekesiai, įvairūs menininkai ir kiti svečiai. Ateityje galerijoje ketinama rengti įvairias menininkų parodas, organizuoti įvairius performansus, pritraukti alternatyvųjį meną ir kitas šiuolaikines meno formas. Itin raginami savo kūrybą pristatyti bus jaunieji kūrėjai.

Tikimasi, kad galerija padės kitaip pažvelgti į Trakų kultūrinę veiklą, sudomins ir pritrauks daugiau lankytojų dėmesio. Kviečiame aktyviai dalyvauti!