Išskirtinę galimybę ne tik mėgautis profesionaliai atliekama muzika, bet ir įsilieti į kūrybinį procesą suteikia projektas „Klasika visiems”, kurį organizuoja VU chorų vadovė Rasa Gelgotienė. Norintiems dalyvauti renginyje yra tik vienas reikalavimas – pažinti natas. Projekto dalyviai muzikuos kartu su VU chorais „Pro musica“, „Gaudeamus“, „Virgo“ (vad. R. Gelgotienė), VU kamerinu orkestru (vad. P. B. Koncė) ir solistais Gunta Davidčuka (sopranas, Latvija), Renata Dubinskaite (mecosopranas), Tomu Pavilioniu (tenoras). Užsiregistravusieji į ,,Klasiką visiems” mokysis muzikinį kūrinį atlikti namuose, o pasirodymo dieną nuo 10 val. ryto dalyvaus repeticijose kartu su solistais ir orkestru.

Šiemet koncerto metu bus atliekamas visiems gerai žinomo klasiko A. Vivaldžio religinis himnas chorui „Magnificat“, kuris pasirinktas ne atsitiktinai. Projekto organizatorė teigia, jog pirmiausia buvo atsižvelgiama į kūrinio meninę vertę - siekiama, kad žmonės patirtų kuo stipresnes emocijas. Įtakos kūrinio parinkimui turėjo ir jo sudėtingumas: labai svarbu, kad kūrinį būtų galima išmokti profesionaliai atlikti per itin trumpą laiką. Paklausta, kaip kilo idėja sukurti projektą „Klasika visiems“, R. Gelgotienė atsakė, jog ši idėja jos galvoje kirbėjo jau seniai: „Aš visa laiką norėdavau, kad kuo daugiau žmonių suprastų, koks malonumas yra dainuoti chore. Vis galvodavau, kad mes, kaip universitetas, galime būti kultūrinės edukacijos centras , kuris sukviestų žmones, pažįstančius natas , ir suteiktų jiems galimybę prisiliesti prie klasikinės muzikos“.

Dar vienas projekto tikslas - kūrybinio bendradarbiavimo skatinimas. Patys studentai, VU chorų nariai, gali pasijusti mokytojais: jie padeda ir pataria projekto dalyviams, jeigu reikia, paaiškina muzikinius terminus. „Klasika visiems” suteikia unikalią galimybę tobulėti, naujai, kokybiškai praleisti laisvalaikį bei emociškai atverti širdis muzikai.

Visi norintys dalyvauti projekte gali registruotis jau dabar elektroniniu paštu projektas@klasikavisiems.lt arba tel. 861399802. Neturinčius galimybės dalyvauti projekte „Klasika visiems“ organizatoriai kviečia susirinkti pasiklausyti koncerto gruodžio 14 d. 19 val. Dalyvavimas projekte ir koncertas – nemokami.