Čia veiks parodos „Sintautiečių menininkų darbai“ ir „Sintautai mene“, o naujai įrengtoje parko prekybinėje zonoje ir atnaujintoje senojoje Sintautų mokykloje šurmuliuos Sintautų verslo dienos dalyviai.

13.30 val. prasidės tarptautinio tapytojų plenero SINTAUTAI 450 darbų parodos atidarymas, o 14 valandą pristatomas Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos finansuotas Sintautų kultūrinis – rekreacinis parkas.

16 valandą buvusius mokinius į susitikimą kviečia Sintautų mokykla, kartu pristatydama ir knygų parodą “Sintautai ir sintautiečiai“. Čia galėsime susipažinti ir su baigiama statyti Sintautų mokyklos sporto sale. Sintautiečius ir jų svečius linksmins tradicinės muzikos kapela “NALŠIA“, merginų grupė “ ROXY FIVE“, klausysimės HAROLDO bei lietuvių ir lenkų muzikinio plenero suburto kolektyvo muzikavimo. O nuo 17 valandos karaliaus rokas. Jau antrasis roko festivalis SINTA II atidarydamas renginį pristato Italijos grupę „HATETYLER“ , lenkų „WICKED SIDE“ ir „SINHEAD“, Rusijos „THE SLOE“, „SOULRISE“ ir ZAVADNOJ APELSIN“ bei lietuvaičius „NEKKRALAI“, „TRIPLE SLASH“ ir „MOVO“.
22.30 numatoma pristatyti grojančius ir šokančius Sintautų parko fontanus, o festivalį vainikuos lietuviškojo roko grandai - grupė „PILIGRIMAS“)

Gerokai po pusiaunakčio Sidabrinės gervės naktis visus pakvies pažiūrėti trumpametražį vaidybinį filmą „Ryba" (rež. V.Dambrauskas, S. Aškelavičienė, M.Drakšas) ir pilno metražo D.Ulvydo filmą “Tadas Blinda. Pradžia“.

Sekmadienį, rugpjūčio 16 ąją 10.00  Šv. Mišios už senojo Sintautų valsčiaus gyventojus, 12.00  Šv. Baltramiejaus atlaidai, o 14.00 sintautiečių susitikimas sporto aikštelėje. Krepšinis 3x3.

Renginius organizuoja Šakių rajono savivaldybė, Sintautų kultūros centras, Sintautų mokykla, Sintautų seniūnija, Sintautų bendruomenės centras ir Všį “Sintautų akademija“, finansuoja Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną ir ES kaimo plėtros programos, šios šventės draugai ir rėmėjai. Tad paskutinį vasaros savaitgalį VISI Į SINTAUTUS

Išsamesnė informacija www.sintautai.lt, www.sintautai.eu, www.sakiai.lt, www.manorajonas.lt

el. paštu sinta@is.lt, tel 8 687 78860 Vitas Girdauskas

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.