Laukiami visi, kurie myli gyvūnus ir nori prisidėti prie jų gerovės kūrimo. Atvykę į globos namus galėsite ne tik paremti gyvūnus, atvežti jiems skanėstų, bet ir su jais pabendrauti. Taip pat galėsite pašnekėti ir su gyvūnų globos darbuotojais bei savanoriais, padiskutuoti gyvūnų globos klausimais, sužinoti naudingos informacijos apie gyvūnų priežiūrą. O gal net išsirinskite naują augintinį?

Priglausti gyvūną iš globos namų tikrai verta. Visų pirma, paėmę beglobį gyvūną Jūs gelbėjate gyvybes - padedate ne tik tam, kurį priglaudžiate, bet ir kitiems benamiams - juk prieglaudoje atsiranda laisva vieta kitam pamestinukui, jam taip pat suteikiama proga rasti naujus namus ir mylinčius šeimininkus.

Antra, gyvūnai, paimti iš globos namų, yra meilesni, labiau atsidavę šeimininkui - jie jaučiasi dėkingi už galimybę turėti naujus namus, todėl kaip tik begalėdami stengiasi būti gerais augintiniais ir džiuginti savo šeimininką. Ne vienas žmogus, priglaudęs beglobį gyvūną, stebisi, koks gilus būna jų tarpusavio ryšys. Be to, toks gyvūnėlis būna neišpuikęs, jis vertina tai, ką gauna - juk beglobiai yra užgrūdinti gyvenimo.

Trečia, dauguma gyvūnų iš globos namų galės puikiai sutarti su Jūsų kitais augintiniais - juk jie pratę gyventi kartu su kitais gyvūnais, pratę dalintis tuo, ką turi. Be to, imdami gyvūną iš globos namų, jau žinosite jo temperamentą, charakterį - darbuotojai su beglobiais praleidžia daug laiko, jie juos stebi, pažįsta, tad gali patarti, kuris gyvūnėlis labiausiai atitiktų Jūsų gyvenimo būdą, su kuriuo lengviausiai susibendrautumėte.

Gyvūnų globėjų asociacija bei gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ tikisi, kad pasaulinė gyvūnų diena įkvėps būti gerensiais gyvūnams ne tik šią vieną dieną, bet ir visus metus. Rūpinkimės tais, kurie patys savimi pasirūpinti negali.