Ir po šimto metų nepasenusią garsiausios mūsų krašto rašytojos, visuomenės ir kultūros veikėjos, filantropės, pedagogės, valstybės kūrėjos G. Petkevičaitės-Bitės publicistiką, visuomeninio gyvenimo įžvalgas, beletristiką skaitys poetė Elvyra Pažemeckaitė, pasaulio ultratriatlono čempionas Vidmantas Urbonas, politikė Gema Umbrasienė, tarptautinių keramikos simpoziumų organizatorė Jolanta Lebednykienė, Kalbos premijos laureatė Albina Saladūnaitė, sveiko gyvenimo būdo puoselėtojas Kazimieras Ilginis, fotomeninikas Evaldas Ivanauskas, Juozo Balčikonio gimnazijos gimnazistai ir kiti garbūs panevėžiečiai.

Gyvi Bitės žodžiai, skambantys iš mūsų lūpų, – geriausia dovana rašytojai jos gimimo ir vardo dieną.

Panevėžio kraštotyros muziejus kviečiame prisijungti visus, kam svarbus Bitės, Gabrielės Petkevičaitės, kilnaus gyvenimo ir prasmingos kūrybos atminimas.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.