Pėsčiųjų žygių asociacijos rengiamo festivalio dalyviai turės galimybę aplankyti gražiausias panemunių vietas: istorinius miestus ir miestelius, vaizdingus piliakalnius, etnografines įžymybes. Maršrutą bus galima pasirinkti pagal savo ir keturkojo draugo pajėgumą.

„Tai nėra varžybos, kur reikia kuo greičiau įveikti distanciją, neprireiks ir jokių ypatingų orientavimosi įgūdžių, – drąsina renginio organizatoriai. – Svarbiausias mūsų tikslas – pasigrožėti nuostabiu kraštovaizdžiu, smagiai, prasmingai praleisti laisvalaikį su bičiuliais ar net susirasti naujų draugų“.

Renginyje kviečiami dalyvauti sveiki, skiepyti, neagresyvūs šunys. Šeimininkai prašomi renginio metu nepaleisti savo augintinių nuo pavadžio, užtikrinti aplinkinių saugumą ir tvarką.

Festivalio nekantriai laukiantys gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ atstovai ragina prisijungti ir kitus šunų mylėtojus. „Aktyvus savaitgalis gamtoje – kas gali labiau nudžiuginti geriausią jūsų draugą? O jeigu dar dalyvauja ir visi šeima ar smagi draugų kompanija – tai gera nuotaika garantuota!“ – įsitikinę jie.

„Lesės“ savanoriai pataria atsakingai pasirengti žygiui. Pirmiausia – gyvūnas turi būti sveikas ir pajėgus įveikti distanciją. Taip pat reikia turėti pakankamai vandens šuniui ir dubenėlį, priemonių, jei šuo susižeistų. Žygio metu jį reikia atidžiai stebėti: ar neperkaito, ar nepervargo, ar nesusižeidė letenų. „Didžiajai daliai šunų visiškai nesunku per dieną nueiti 20 kilometrų. Tai didesnis iššūkis prie kompiuterių užsisėdėjusiems jų šeimininkams, – juokauja lesininkai.

Daugiau informacijos apie Lietuvos žygeivių festivalio programą, sąlygas, apgyvendinimą bei registracijos anketą rasite Pėsčiųjų žygių asociacijos interneto puslapyje.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia Geriausiam savaitės „festivaliuotojui“ įteiksime šaunų prizą!