Lietuvos mokinių lyderystės forumas supažindins aktyviausius šalies mokinius, įtrauks juos į visuomeninę veiklą, skatins tarpusavio partnerystę. Visą pusdienį jaunimas mokysis lyderystės paslapčių bei įgaus drąsos patys žengti savo sėkmės link.

Forumo rengėjų, VšĮ „Drąsinkime ateitį“ tikslas – suteikti galimybę mokiniams užmegzti tarpusavio ryšius ne tiesioginį bendravimą išstumiančioje skaitmeninėje erdvėje, o gyvai. Taip pat - suteikti žinių, pasidalinti gerąją patirtimi ir įžvalgomis, įvertinti veiklų mokykloje bei už jos ribų kokybę, atrasti naujas idėjas ir pristatyti sėkmingiausius pavyzdžius.

„Kad nenutiktų taip, jog tik pildydami norimų studijų sąrašą, pirmą kartą susimąstysite, ko iš tiesų siekiate gyvenime – naudokitės progomis kalbėti su tais, su kuriais naudinga kalbėtis, klausytis tų, kurių mintys ir pasamprotavimai gali paskatinti Jus veikti. Supraskite, kad kasdienis tobulėjimas – Jūsų pačių uždavinys Nr. 1 jau šiandien, o šis forumas - pirmas žingsnis to siekiant“ – taip į mokinius kreipiasi projekto „Drąsinkime ateitį“ koordinatorė Gintarė Temur. 

Pirmojoje renginio dalyje lektoriai Aurimas Vietrinas ir Liana Mogišaitė atsakys į klausimą, ko reikia, kad svajonės virstų realybe, bei atskleis, ką sapnuoja lyderis.

Antroji forumo dalis bus skirta susitikimams su jau save atradusiomis asmenybėmis. Jie pasidalins savo patirtimi, požiūriu į žmones ir pasaulį, atskleis savo svajones bei atsakys į mokiniams rūpimus klausimus. Tai – žinomi, savo srityje patyrę žmonės:

- Užsienio reikalų ministerijos ambasadorė ypatingiems pavedimams Ina Marčiulionytė, šiuo metu užimanti URM Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorės pareigas, pasidalins savo Lietuvos ambasadorės UNESCO patirtimi.

Andrius Užkalnis, televizijos laidų vedėjas, žurnalistas ir publicistas, 16 metų gyvenęs ir dirbęs BBC televizijoje Didžiojoje Britanijoje.

- Režisierius Emilis Vėlyvis, labiausiai išgarsėjęs ir šokiravęs sukurtais filmais „Zero“ ir „Zero 2“, lyginamas su garsiuoju Quentino Tarantino.

- Televizijos laidų ir renginių vedėjas Gediminas Jaunius, galintis prisistatyti ir politiniu veikėju, režisieriumi bei prodiuseriu.

- Radijo stoties, televizijos laidų bei renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis. Daugelis jaunų žmonių tokį darbą įsivaizduoja kaip laisvalaikį. O kaip yra iš tikrųjų?

Dalyvių, su mokiniais pasidalinsiančių savo patirtimi apie karjeros kelius ir klystkelius, sąrašas ilgėja kiekvieną dieną!

Dalyvavimas nemokamas, o vietų skaičius – ne begalinis, tad vyresniųjų klasių mokiniai skatinami nedelsti ir registruotis. Projektas yra iš dalies finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis, įgyvendinant projektą „Neformalaus ugdymo iniciatyvų sistemos „DRĄSINKIME ATEITĮ“, skirtos asmenybės bendrųjų gebėjimų ugdymui, diegimas bendrojo lavinimo mokyklose“ (projekto Nr. VP1-2.2-ŠMM-05-K-01-025) pagal priemonę „Kalbų mokymo, verslumo, ugdymo ir inovatyvių švietimo metodų kūrimas ir diegimas“.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.