Vaikų keramikos kūrinių paroda unikali tuo, jog jos lankytojai turės galimybę susipažinti su ekspozicija per lytėjimą ir „apžiūrėti“ ją ne akimis, bet rankomis: eksponatai patalpinti specialiai parodai pagamintose dėžėse. Tokiu būdu kiekvienam bus suteikta galimybė prisiliesti prie kitokio gyvenimo, kuomet matoma ne akimis, bet lytėjimu.

„Jau kelerius metus svajojau surengti parodą, kurios salėse, atvirkščiai nei kitose ekspozicinėse erdvėse, prie eksponatų būtų perspėjimai „(ne)liesti!“. Toks sumanymas kilo matant vaikus, tiesiančius rankeles į mano kurtus darbus. Tąkart supratau, jog mažiesiems nepakanka galimybės pamatyti, jie nori pasitelkti ir kitą pojūtį – lytėjimą. O netikėto susitikimo su neregiu berniuku metu gimė idėja surengti parodą, leisiančią į pasaulį pažvelgti neregio akimis“, – kaip kilo idėja surengti neįprastą parodą pasakoja Nomeda Marčėnaitė.

Ši paroda – tai viena iš socialinio projekto „Matau pasaulį kitaip“ dalių, kurio tikslas – įtraukti regėjimo negalią turinčius bei socialiai pažeistus vaikus ir jaunimą į meninį ugdymą per edukacines projekto veiklas. Atidarant meninių darbų parodą siekiama parodyti visuomenei, kad akimis priimama informacija – ne vienintelis būdas pajausti pasaulio grožį, taip pat ugdyti augančios kartos suvokimą apie vaikus, kurie gyvena kitaip. Projekto globėjo Labdaros ir paramos fondo „Gerumo versmė“ dėka, paroda visą mėnesį galės džiaugtis Klaipėdos miesto gyventojai bei svečiai, o rudenį kūrybinės dirbtuvės drauge su paroda keliaus į kitus Lietuvos miestus: Vilnių ir Panevėžį.

Parodoje apsilankę vaikai taip pat turės galimybę atskleisti savo meninius gabumus: čia jie galės ne tik prisiliesti prie parodos eksponatų, bet ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse bei konkurse „Sukurk atviruką nematančiam draugui“. Gražiausi vaikų darbeliai papuoš 2015 metų kalendorių, atspausdintą reginčiųjų ir Brailio raštu.

Parodą Klaipėdoje aplankyti bus galima nuo 2014 m. gegužės 28 d. iki birželio 28 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)