Popietės programoje skambėjo giesmės ir dainos, velykiniai džiaugsmai ir papročiai, kuriuos pristatė Kauno sakralinės muzikos mokyklos jungtinis choras „Cantores David“ ir jo mažasis orkestras, kun. Vilius Sikorskas, Veronika Povilionienė ir folklorinis ansamblis „Blezdinga“, Petras Vyšniauskas (saksofonas), Dominykas Vyšniauskas (fliugelhornas) ir Gvidas Kovėra (liaudies instrumentai).

„Iki šiol neturėjome tokio koncerto, kuris visus Kauno sakralinės muzikos mokyklos jungtinio choro „Cantores David“, kurį sudaro 4 grupės: „Pueri I“, „Pueri II“, „Juniores – Pastoralė“ ir „Seniores – Giesmė“, narius sukviestų į vieną didelę sceną atlikti sakralinius kūrinius“, – kalbėjo mokyklos direktorius kun. Vilius Sikorskas. Jo teigimu, Lietuvoje yra maža žmonių, kurie specializuojasi sakralinės muzikos srityje, o jo vadovaujama mokykla ugdo būtent šios muzikos atlikėjus.

Perpildytoje salėje susirinkusiuosius pasveikino Kauno sakralinės muzikos mokyklos choras „Cantores David“, vadovaujamas chorvedžio Mindaugo Radzevičiaus, atlikdamas Velykų ryto Prisikėlimo giesmę „Gloria tibi Trinitas“, po jos scenoje seną kantičkinę giesmę „Marija Magdalena“ traukė Veronika Povilionienė su folkloriniu ansambliu „Blezdinga“.

Lietuvių liaudies folkloro dainininkė, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, etnologė Veronika Povilionienė džiaugėsi, kad ši popietė subūrė skirtingų kartų žmones, tėvus ir vaikus, senelius ir anūkus. „Turime gyventi su daina, giesme, čia ir slypi tikroji šeimos paslaptis“, – sakė Veronika.

Scenoje giesmės keitė dainas, dainos – giesmes, savo virtuozines programas atliko Petras ir Dominykas Vyšniauskai, grigalines melodijas pristatė kun. Vilius Sikorskas. Daugiau nei valandą trukusi jauki šeimų popietė baigėsi tradicine velykine giesme „Linksma diena mums nušvito“, kurią traukė ne tik visi scenos atlikėjai, bet ir žiūrovai.