„Aukojimo akcija Lietuvos mokyklose vyksta jau mėnesį. Kadangi dalyvių aktyvumas viršijo organizatorių lūkesčius, jau rytoj vykstame paimti pirmųjų moksleivių padovanotų daiktų. Pirmiausia apsilankysime Utenoje ir Marijampolėje, o vėliau vyksime į kitų miestų bei Vilniaus mokyklas. Kol kas dosniausia ugdymo įstaiga Lietuvoje – Panevėžio „Vilties“ pagrindinė mokykla. Daryti gerus darbus laiko dar yra – aukoti galima iki gruodžio 10 d.“, - informuoja VšĮ „Jaunimo gidas“ direktorė Žydrė Dargužytė.

Vaikai dažniausiai dovanoja rūbelius, papuošalus, žaislus ir mokyklinius reikmenis. Daugumoje iš akcijoje dalyvaujančių mokyklų į dovanojimo procesą įsitraukė ne tik ugdytiniai, bet ir įstaigų personalas – bibliotekininkai, mokytojai, aplinkos tvarkytojai.

„Tai pat sulaukėme skambučių iš pavienių asmenų – vieni vaikams atokiuose Lietuvos kaimeliuose mezga kojines, kai kurie seneliai netgi dovanoja anūkų iš užsienio jiems patiems atsiųstą videoaparatūrą. Žmonės labai dosnūs, jei jie mato, kad tai, kas vyksta, nekvepia komercija. Verslo atstovai taip pat stipriai prisideda, nesitikėdami jokio atlygio. Esame labai dėkingi įmonėms už pagalbą rengiant baigiamąjį akcijos koncertą nugalėtojų mokykloje ir už tai, kad mūsų gerumo automobiliukai gali parvežti dovanas iš mokyklų ir nugabenti tiems, kuriems to reikia labiausiai“, - dėsto Ž. Dargužytė.

„Gerumo automobiliukai“ jau pakeliui pas jus!

Gruodžio 3 d. – Utena („Saulės“ gimnazija, Utenos regioninis profesinio mokymo centras);

Gruodžio 4 d. – Marijampolė (Mokolų pagrindinė mokykla);

Gruodžio 5 d. – Vilnius (Zujūnų pagrindinė mokykla, „Laisvės“ gimnazija, Antakalnio vidurinė mokykla);

Gruodžio 6 d. – Vilnius („Gabijos“ gimnazija);

Gruodžio 7 d. – Vilnius („Žemynos“ gimnazija, Vilniaus Simono Daukanto gimnazija, Vilniaus Simono Daukanto progimnazija);

Gruodžio 8 d. – Vilnius (Vilniaus licėjus);

Gruodžio 9 d. – Vilnius („Sietuvos“ vidurinė mokykla, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija);

Gruodžio 12 d. – Vilnius (Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija).

Šį šeštadienį (gruodžio 3 d.) jaunimogidas.lt komanda Utenos moksleivių surinktomis dovanomis džiugins Utenos vaikų globos namų (Atkočiškių k.) auklėtinius bei Utenos vaikų socialinės paramos ir ugdymo centro auklėtinius.

Gerumo akciją vaikinuos baigiamasis akcijos koncertas dosniausioje Lietuvos mokykloje, kurioje visus geros valios žmones linksmins grupė „Biplan“.