Nusipirkau žuvį, keptą džiūvėsiuose, bei paėmiau šviežių daržovių salotų. Grįžus į darbą, po valandos pradėjo krėsti šaltis, jaučiau nuolatinį skausmą pilve. Paleido vidurius. Supratau, kad apsinuodijau, nes tą dieną daugiau nieko nevalgiau.

Po poros valandų darbe negalėjau atsikelti iš vietos, nes buvo tamsu akyse, nežinau, kaip nuvažiavau pas savo šeimos gydytoją, vos neapalpau ten, bet prasidėjo staigus vėmimas, ir man šiek tiek palengvėjo. Gydytojo diagnozė - sunkus apsinuodijimas maistu.

Rašau apie tai dėl to, kad labai pikta ir graudu, kad kažkokie kavinių, prekybos centrų savininkai taupo vargšų žmogelių sąskaita. Manau, dėl šventinio laikotarpio, maisto atsargos kavinėse, kulinarijose dar ilgiau užsiguli nei įprasta. Natūralu, kad patys žmonės tuomet daugiau gamina namie, mažiau kažką perka, kur nors pietauja.

Ar ar pakankama kontrolė tose įstaigose. Kaip ir kas, kaip dažnai kontroliuoja tuos procesus? Įsitikinau, kad kontrolės nėra visiškai, prekybininkams svabiausia parduoti, nėra visiškai jokios moralinės ir fizinės kontrolės.

Man buvo taip blogai, kad aš vos nenumiriau. Atrodo juokinga, bet tai yra faktas. Būtų nejuokinga, jei taip atsitiktų vidury dienos, vidury Lietuvos sostinės. Aišku, dabar pasimokiau, daugiau niekada nevalgysiu ten. Jau geriau likti alkanam, negu negyvam.

P.S. Tarp kitko, prieš 2 mėn. tam pačiam „Akropolyje“ taip pat apsinuodijau tuno salotomis. Tą kartą pratylėjau, kaip sakant, bet šį kartą nėra jėgų tylėti. Noriu iškelti šį įvykį į visuomenę, kad bent vienas žmogus sugebėtų iš to pasimokyti.

Galbūt kažkam pasirodys, kad žmonės seniai žino, kad pirkti maistą kulinarijose arba kavinėse nėra saugu ir labai rizikinga. Tačiau paprastam piliečiui įprasta elgtis būtent taip, nes jis skuba, jis neturi laiko. Ir tokių žinau tikrai nemažai. Gaila, kad tas taupymas ir skubotumas išeina vėliau per kitą šoną - žmogaus sveikatą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!