Mes juk esame suaugę, vaikai lanko mokyklą, juos reikia nuvežti į būrelius. Niekam visiškai neįdomu, kaip dirba žmona, ar ji viską spės padaryti viena. Sunku todėl, kad šeimoje darbais dalinamės, o toks jausmas, kad valstybei visiškai neįdomu. Ar tikrai reikia trijų savaičių atnaujinti žinias? Ar tikrai per metus paimti tie tūkstantis rezervo karių valstybei atneš naudos? Į kurią vietą statomos šeimos vertybės, kur vaikų apsauga? Kyla labai daug abejonių, kodėl taip vyksta.

Mes juk mokame mokesčius, juk yra daug savanorių, kurie dalyvauja įvairiuose mokymuose. Kodėl reikia iš šeimos atskirti vieną narį? Man kilo labai daug klausimų, o atsakymų nerandu. Kas išleido tokį įstatymą? Ar nors kiek įvertino, kad tie vyrai jau tarnavo ir savo pareigą atliko? Mes visi esame už laisvę ir jos norime, ir siekiame, bet pasirodo laisvai gyventi negali, nes yra prievarta atlikti karo prievolininkų rezervo karių mokymus, kurių nauda labai abejoju. Labai skaudu, kai paminamos šeimos vertybės, nes mums, šeimai, trys savaitės yra daug.

Labai tikiuosi, kad kažkas užduos klausimą, ar tikrai reikia tiek laiko, kad atnaujintum žinias? O gal tikrai užtektų ir trumpesnio laiko arba rengti tokius mokymus, į kuriuos patys vyrai norėtų vykti, o ne būtų verčiami. Esu nusivylusi, nes gyvename Lietuvoje ir neišvykome svetur, nes mums čia gera gyventi, nes jau atrodė, kad visas pareigas atlikome...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.