Neretai pėstieji tingi nueiti iki šalimais esančios perėjos, arba eidami per perėją net neapsidairo, norėdami įsitikinti, ar artėja automobilis.  Visiems žinoma, kad pirmenybė teikiama pėsčiajam, tačiau vis dažniau mane stebina pėsčiojo abejingumas savo paties saugumui.

Labai retai pamatau, kad žmogus apsidairytų - pirmiau koją į gatvę kelia, o tik tada dairosi. Ir vis stebiuosi - negi nebijo, kad iš už kampo išlėks koks kelių erelis? Aišku, kaltė teks vairuotojui, nes žmogų numušė perėjoje, bet žala sveikatai jau gali būti nebepataisoma. Ir tik dėl to, kad neturėjom kantrybės palaukti perėjoje, kol automobilis sustos.

Teko regėti ir atvejį, kai pėsčioji stryktelėjo į perėją net neapsidairiusi (nors buvo piko metas). Tai tenka tik dėkoti likimui, kad gatve važiavusio naujutėlaičio BMW stabdžiai buvo geri - spėjo sustabdyti. Na, o dviems likimo broliams iš paskos ne taip pasisekė - gavo pabučiuoti bagažines. Galutinis rezultatas - gražutėlis sumuštinis iš trijų automobilių, o merginos (kuri ir sukėlė eismo įvykį) jau nelikę nė kvapo. 

Nesakau, kad visi pėstieji yra išsiblaškę ir neatsargūs. Jų yra visokių, kaip kad ir automobilių ar dviračių vairuotojų. Noriu palinkėti visiems eismo dalyviams saugoti save ir kitus kelyje. Na, ir kaip mano vairavimo instruktorius mėgdavo sakyti - geriau aštuntą darbe, negu septintą grabe.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!