„Žaliųjų ežerų poilsiavietė“ – šitokiu smagiu pavadinimu mus pasitiko vienas iš gražiausių Vilnius ežerų. Senokai čia nebuvome užsukę, taigi lėkėm it akis išdegę. Pasiilgom gamtos, pasiilgom nuostabaus žalumo vandens telkinio. Taigi į termosus prisipylę kavos, susipakavę pledus, tinklinio kamuolius bei maudymosi kostiumus, su draugų kompanija išlėkėme į numylėtą „poilsiavietę“.

Mes ne jaunikliai, bet ir ne senoliai. Amžius apytikriai 25-32 metai, visi šiuolaiški ir tolerantiški. Vis tik šis savaitgalis mums kaip reikiant įsiminė ir tapo išsamios diskusijos priežastimi.

Pradėsiu nuo pradžių. Vos atvykus į ežero teritoriją į akis krito tradicinis, daug kur matytas ženklas, įspėjantis, kad čia alkoholio vartoti negalima. Na, negalima tai negalima, bet žmonės juk tam ir sukurti, kad laužytų taisykles. Guli kažkas, gurkšnoja alų. Lyg ir nieko tokio, netrukdo. Nė vienam iš mūsų tai nekliūna, einam takučiu ir džiaugiamės gamta...

Staiga pasigirsta trankios klubinės muzikos ritmas. Ne, tai ne paauglių kompanija šėlsta įsijungusi grotuvą, tai smagioji pavėsinė - terasa. Prie jos įsitaisęs didžėjus, pasidabinęs peroksido spalvos plaukais, ritmingai kažką perjunginėja ir strikinėja it patrakęs. Muzika groja garsiai, alus liejasi laisvai. Terasa kviečia sustoti, prisėsti ir pailsėti. Mes, žinoma, traukiame tolyn, ieškodami kiek ramesnės vietos. Vis tik po kiek laiko sugrįžtam arčiau, norime pažaisti tinklinį. Staiga tenka susidurti su realybe ir pažvelgti tikrovei į akis.

Iš pradžių juokiamės, vėliau piktinamės, galiausiai konstatuojame faktą, kad kitąkart gal paiškosim vietos kažkur kitur, nes čia, rodos, tokiems kaip mes - ne vieta. Įsivaizduokit, saulėta savaitgalio popietė, takučiu pro terasą laksto vaikai, kažkas už parankės veda močiutę... Šoka keturios girtutėlės septyniolikmetės. Ne šiaip sau šoka, o raito aštuonetus, bandydamos judesiais pralenkti patyrusias striptizo šokėjas. Vyrai, žinoma, neabejingi, kažkas pritūpęs lekia prisijungti, judindamas klubais (bet vos stovėdamas ant kojų), kažkas girtutėlis strikinėja aukštai mosuodamas ranka (suprask, užvedinėja liaudį, kviečia prisijungti).

Ir, palaukite palaukite, o kas gi čia... prie vieno iš staliukų matau kompaniją - kelios vidutinio amžiaus moterys, pora vyrukų ir vaikai. Mergaitė kas kažkiek laiko bėga iki šiukšlių dėžės išmesti tai alaus skardinę, tai nuorūką ar kitą šiukšlę, na o viena iš moterų (beje, apsirėdžiusi itin provokuojamu maudymosi kostiumu su virvele) kone kas pusę minutes intensyviai lankstoti ir visomis įmanomomis pozomis sėdasi ant vieno iš vyrų. Gaila mažylių... o dar ta akį rėžianti reklama. Taip taip, ant vienos terasos/palapinės pusės švyti išganinga skubiosios kontracepcijos reklama. Gal jau senstu, kad taip nervai ima?

Taigi, įdomiai mes pailsėjom, kažkaip susimąsčiau, ar kažkas užsiima poilsiavietės priežiūra? Ar bent kartais vykdo kažkokį patikrinimą? Išties keista, kad gana aktyvioje teritorijos vietoje vyksta tokie šou pasirodymai, šlaistosi girtutėliai paaugliai. Iš esmės, nei aš pati, nei mano draugai didelių nusiskundimų neturėjome, bet buvo nuoširdžiai gaila mamyčių, kurios vesdamos mažylius uždengdvo jiems akis, nesėkmingai ieškojo ramių kampelių. Taip pat buvo gaila senučiukų, nors jų buvo vos keli – deja, šie neturėjo kur dėti akių.

Ar nemanote, kad trankiai muzikai ir laukiniams šokiams reikėtų padaryti atskirą, nuolat prižiūrimą teritoriją, kuri netrukdytų kitiems ilsėtis? Esu tikra, kad nepaisant amžiaus, visi turi teisę į normalų poilsį, taigi nei ramybės ieškotojai, nei triukšmautojai neturėtų trukdyti vieni kitiems. Tai tiek.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!