Dar prieš 3 mėnesius darbuotojai rašė skundus į žiniasklaidą, kad darbdaviai atleidžia žmones. Ir dar kaip! Buvo visokių situacijų, taip pat ir skandalų. Nejaugi apie tai jau pamiršome?..

Aš to iki šiol negaliu užmiršti. Kai kurie darbdaviai pamiršo savo pažadus, gi dauguma darbo skelbimuose žadėjo: „Garantuojame socialinės garantijas“; „Mes esame socialiai atsakinga įmonė“ ir panašiai. Krizės metu, pasirodo, tai negalioja. Ne visur taip, bet daugumoje įmonių.

Apie didelį nedarbo lygį skelbia ir Užimtumo tarnyba, dabar nedarbas 12,8 proc., prieš karantiną buvo 9,4 proc. Reiškia, nedarbas padidėjo.

Dabar įmonės ieško žmonių, skundžiasi, neranda darbuotojų... Bet kokia alga jie siūloma? Minimali ar truputį daugiau? Ačiū, neapsimoka, nes po tokios algos viską sumokėjus ir lieka tie patys 200 eurų. Reikia gerbti žmogų, mokėti jam normalią algą už atliktą darbą. Iš idėjos niekas nedirbs.

Taigi, kol bedarbiams mokama laikina kasmėnesinė 200 eurų išmoka, mažai kas eis žemintis pas darbdavius. Eiti žemintis, kad darbdavys priimtų už nedidelę algą? Manau, jeigu kas mėnesį iki pat pensijos mokėtu po 200 eurų ekvivalentą, tai darbdaviai pajaustu konkurenciją, tiesiog nesišvaistytų žmonėmis, pakeltų algas ir viskas butu gerai. Išnyktų priklausomybė!

Nežinau, iš kokio iždo mokami tie pinigai. Bet norėčiau padėkoti tiems, kurie moka bedarbiams tokią išmoką šiuo sunkmečiu! Būtent jūs garantuojate nors minimalų, bet stabilumą.
Ačiū.