Kiekvienas vyras, išgyvenęs skyrybas, pasakys, kad to nelaukė ir nežinojo, kad taip gali nutikti. Bet užuomazgos, kad žmona nori skirtis, turėjo matytis seniai. Dažno vyro, patyrusio skyrybas, gyvenimas pradeda ristis žemyn, nes jis jaučiasi sugniuždytas ir pažemintas. Dažnai jis negali matyti ne tik vaikų, bet užkraunama ir vaiko išlaikymo (alimentų) pareiga, kuria moterys sėkmingai naudojasi. Dažniausiai vyrai po skyrybų daro tas pačias klaidas, apie kurias aš ir norėčiau pakalbėti.

1. Pirma klaida, kurią daro vyras po skyrybų, tai pradeda nuolat galvoti apie prabėgusį laiką santuokoje. Bet tai daro nenorėdamas pasimokyti iš savo klaidų, kad paskui jų nekartotų. 90 procentų vyrų kaltina save, kad jei nebūtų darę klaidų santuokoje, tai ji būtų išsaugota. Šiuo atveju jis dar labiau grimzta į saviplaką, o tuo pačiu ir į depresiją. 10 procentų kaltiną dėl skyrybų žmoną, bet vis tiek paskui pradeda kaltinti save. Vyras kaltina žmoną, kad ji išdavė jį su kitu, bet jis kaltas, kad nesužiūrėjo ir kažką praleido. Ši klaida prie gero neprives ir vyras dar labiau save žlugdys gadindamas savo nervus.

2. Po skyrybų vyras bando kažką įrodyti savo buvusiai žmonai. Buvusi kaltino, kad esate niekam tikęs, tai dabar viską darote, kad pavydėtų. Vyrai pradeda „prasimušinėti“ į žmones, dirbti trijuose darbuose, užsiiminėti rizikinga veikla. Gal buvusiai žmonai ir įrodysite, kad esate „tikras vyras“ ir priims atgal pas save į glėbį. Bet turite suprasti, kad tai gali būti moteriška manipuliacija. Vyras pasiekė per tą laiką kažką ir pradėjo neblogai gyventi dėl savęs, bet dabar grįš į tą pačią vietą ir būklę. Buvusi žmona laikys vyrą paprasčiausiu kilimėliu kojoms nusivalyti. Taip pat, manau, turite gerbti save, nes žmona po skyrybų jau bus prisišokinėjusi kaip olimpinė gazelė, o dabar grįždamas pas ją žeminsite save ir gyvensite taip, kaip norės jūsų buvusi žmona, o ne jūs pats.

3. Dažniausiai moterų viliotojai siūlo po skyrybų pradėti bendrauti su kuo daugiau moterų ir jas tempti į lovą. Gal šis metodas kai kuriems ir tinka, bet tikrai nedaugeliui. Nusitempdamas vis naują moterį į lovą gal ir pakelsite savo vertę, bet tuo pačiu jūs galite tapti priklausomas nuo sekso. Jei priklausysite nuo sekso, tai moterys jūs sėkmingai galės išnaudoti.

4. Išsiskyręs vyras dažnai pradeda keršyti žmonai. Keršyti galima, bet tikrai ne už tai, kad išsiskyrėte. Galima keršyti už tai, kad iš jūsų po skyrybų atėmė daug nekilnojamo turto ar paliko visiškai be pinigų. Jei pradėsite keršyti už tai, kad išsiskyrėte, tai parodysite, kad su ta moterimi santuoka buvo vertybė ir ji vis dar svarbi. Toks kerštas tik dar labiau prailgins jūsų santykius su buvusia žmona. Vyrui to nereikia. Jūs turite išplėšti šią santuoką iš savęs ir savo minčių su šaknimis ir pamiršti. Turite pradėti gyventi dėl savęs.

5. Skyrybų proceso metu vyksta turto dalybos. Tai labai skausmingas procesas, kada jūs galite netekti visko. Jei yra galimybė, tai moteriai po skyrybų geriau nieko nepalikti. Bet yra toks turtas, kuris užgyventas santuokos metu, kuris dalinamas per pusę ir sukelia kažkokius prisiminimus. Tokį turtą geriausia būtų parduoti, o pinigus išleisti, arba nusipirkti kitą turtą sau, kuriame gyvensite vienas ir dėl savęs.

6. Po skyrybų daug nelabai mąstančių vyrų, kurie dar palaiko santykius su buvusia žmona, o kartais bendrauja net su žmonos nauju draugu. Reikėtų kuo mažiau bendrauti su buvusiąja ir tai geriausia daryti raštiškai. Jei yra vaikas, tai pasiimti vaiką ir bendrauti tik su vaiku, o žmoną pamiršti, nes tai dar labiau jums kels priminimus apie buvusius santykius.

7. Labai dažnai vyras po skyrybų pradeda sekti žmonos likimą. Žmona sekama socialiniuose tinkluose, klausinėjama jos pažįstamų, kaip jai sekasi. Tai yra visiškas idiotizmas ir vyrui visiškai nereikalingas. Turite sau pripažinti, kad jums tik rūpi, ar dabar žmona turi kitą vyrą. Tikram vyrui tai jau nebeturi rūpėti. Turite suprasti, kad jūsų buvusi žmona jau dingo ir jos nėra. Nereikia gadinti savo minčių šia moteriške, nes ji jums niekas. Moterų žemėje daugiau negu 3,5 mlrd., o jūsų buvusi žmona tik viena iš šių moterų.

8. Po skyrybų jūs turite nustoti bendrauti su buvusios žmonos draugais, giminaičiais. Gal su jais ir buvote geri draugai, bet tuo pačiu jūs bendraudami sukelsite sau neigiamas emocijas ir prisiminsite savo buvusią žmoną. Todėl reikėtų ir su jais nutraukti visus santykius. Gal tai bus ir sunku, bet tai turite padaryti ir gyventi savo gyvenimą.

9. Dažnai vyras po skyrybų pradeda iš karto megzti naujus santykius. Dažnai ir kiti jam pradeda siūlyti moteris, su kuriomis galima gyventi. Dažniausiai siūlys išsiskyrusias, kurios jau mačiusios gyvenimo, o dažnai ir su vaikais. Turite suprasti, kad joms būsite reikalingas tik dėl pinigų. Po skyrybų geriausia pabūti vienam ir pagyventi dėl savęs. Tas periodas gali trukti nuo dvejų iki penkerių metų. Labai blogai, kai iš karto po skyrybų pradedate gyventi su kita moterimi, nes galvoje susiformavęs stereotipas, kad negalite gyventi vienas. Dažnai susirasdamas kitą moterį bandote įrodyti savo buvusiai žmonai, kad galite susirasti kitą ir tai ne problema. Turite pagyventi vienas su savo mintimis ir dėl savęs

10. Alkoholio vartojimas po skyrybų turėtų būti sumažintas. Reikėtų gerti kuo mažiau arba apskritai nustoti gerti. Jei pradėsite gerti, tai greitai galite tapti alkoholiku. Jei pradėsite gerti, tai buvusi žmona bus tik laimingesnė, nes jums nepasisekė. Vyras turi suprasti, kad viskas jam priešakyje ir turi gyventi dėl savęs.

Vyrai, gerbkime save. Jūs esate svarbiausi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.