Dabar tai man sukelia juoką. Bet pradėkime viską nuo pradžių. Vieni iš mano draugų paklausė ko aš norėčiau gauti dovanų. Daug negalvodamas pasakiau, kad norėčiau gauti kokią nors knygą, nes jas vertinu ir pats dažnai perku.

Draugai nusišypsojo ir pasakė, kad tikrai atsižvelgs į mano norus. Kiekvieną dieną masčiau kokią knygą ar šiaip staigmeną turėčiau gauti iš draugų. Smalsumas buvo tikrai didelis. Pats jiems irgi buvau nupirkęs po nedidelę smulkmeną. Ir štai atėjo ta diena, kai reikėjo apsikeisti dovanomis. Aš jiems nupirkau porcelianinius arklius, nes tada buvo arklio metai. Ir pats gavau nemažo dydžio dėžę. Jau tada man pasirodė keista, nes pagal savo dydį ji buvo lengva. Po truputį pradėjau ją išpakuoti ir kuo toliau, tuo labiau dėžutė mažėjo, bet nesimatė, kas ten galėtų būti. Knygos jau nebesitikėjau. Ir galop viską išvyniojęs atradau degtukų dėžutę su vienu centu ir gerų Kalėdų palinkėjimu. Pasidarė ir nemalonu, ir nelinksma ir kažkiek pikta.

Tik vėliau sužinojau, kad jie man buvo paruošę įdomią knygą, tik taip norėjo mane paerzinti. Štai tokia mano kalėdinė staigmena.