Dar linksmiau būna važiuoti vakare, po darbo, ypač žiemą, kai autobuso salonas užsipildomas ne tik labai intensyviais aromatais, bet ir jų skleidėjais, kurie įsigudrina ir visu ūgiu išsitiesti salono gale bei atitarti dyzelinio variklio burzgesiui. Aišku, teko ir skaityti keleivių taisykles, ir girdėti viešus pasisakymus, kad bus sprendžiama asocialių asmenų problema, bet spėkit, ar ji buvo išspręsta? Atsakymas kaip ir aiškus...

Nors sprendimą galima pasitelkti paprastą, pavyzdžiui, kaip yra visuose Europos miestuose, padaryti įlipimą į autobusus tik per priekines duris. Taip, kaip buvo anksčiau, prieš daugiau nei penkmetį. Aišku, miestui verkiant reikia naujų viešojo transporto priemonių, nes seni kledarai tik daro gėdą!

Tačiau kai sužinojau, kad galbūt bus grąžintas įlipimas per priekines duris, man beliko tik ištarti PAGALIAU! Na, kodėl buvo nuspręsta anksčiau atsisakyti tokios puikios tvarkos, kuri visiems tiko ir patiko?! Visi tiesiog džiaugdavosi, kai autobusuose ir troleibusuose gerokai sumažėjo asocialių žmonių, važiuojančių be bilieto, o ir visi viduje kažkaip daugmaž tvarkingai sustodavo, niekas niekam nieko neužstodavo. Viskas buvo švariau, viskas buvo tvarkingiau, jokių smarvių, nebent įlipdavo išsipuošusi ir intensyviu pavasariu kvepianti poniutė, ir tada viską atšaukė...

Vėl sugrįžo „bomžai“, vėl sugrįžo „zuikiai“, vėl sugrįžo chaosas, betvarkė ir pikti žvilgsniai vienas kitam kovojant dėl vietos autobuse. Ir, o šventas naivume, kaip klydo ankstesni miesto šeimininkai, teigdami, kad priekinės duris tik sustabdo visus, ir jokios tvarkos neįveda! Tvarkos, disciplinos įvedimas viešose erdvėse tik sukuria naudą visiems!

Ir kodėl pokyčių į gerą reikia laukti metų metus? Kodėl turime kęsti smarvę, purvą ir triukšmą? Ko laukia dabartinė miesto valdžia? Ne tam perku bilietėlius, kad prie mane liestų visokie keistuoliai, kad dykaduoniai važinėtų be bilieto mano ir kitų vilniečių sąskaita, ir kad turėčiau klausytis triukšmo iš jaunimėlio mobilių telefonų!

Aš labai tikiuosi, kad miesto valdžia greičiau priims sprendimus, ir kad taip pagražės Vilniaus viešasis transportas. Reikia vienąkart ir pagaliau išspręsti „zuikių“ ir „alchašų“ problemą! Kiek gi mes, normalūs vilniečiai, galime mokėti už kitų važinėjimą, ir dar tokių, kurie, turbūt, tvarte gimę ir palieka savo tokius ryškius pėdsakus, kad neduok Dieve? Ne karvę kainuoja tas bilietas!

Labai tikiuosi, kad daugiau keleivių pirks bilietus ir iš surinktų pinigų galėsim greičiau, paprasčiau atnaujinti viešąjį transportą, kuriame nebeliks vietos „zuikiams“ ir nubrozdintaveidžiams girtuokliams!

Noriu paprašyti Vilniaus mero p. Šimašiaus, kad kuo greičiau įvestų tvarką Vilniaus viešajame transporte, kad tą tvarką padarytų paprastą, suprantamą, kad nesigrūstų visi kaip prie kokios dešros sovietmety ir kad užtikrintų, kad nevėluos autobusai, troleibusai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome jūsų: pasidalinkite įdomiausiomis savo istorijomis iš kelionių autobusais ir troleibusais, pagyrimais ir nusiskundimais vairuotojams! Papasakokite, ar esate patenkinti viešuoju transportu? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Autobusas“!