Neseniai kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Arūnas Dulkys kreipėsi į žmones: „Tai, kas vyksta su kalėdinėmis eglutėmis tikrai mūsų nepuošia, bet aš šiandieną nesiruošiu nieko kaltinti. Galbūt paprašyčiau tų žmonių, kurie dar ruošiasi važiuoti ir sudaryti kamščius kalėdinių eglučių link, pabandyti kartu šeimose, su vaikais, įsigilinti į tų švenčių esmę, pajausti jų tikrąjį, dvasinį turinį, ir gal prieš išvažiuojant iš namų parašyti du laiškus. Vieną laišką parašyti mūsų medikų bendruomenei, nes jie kiekvieną dieną mato mirštančius žmones. O kitą laišką parašyti tam įsivaizduojamam vaikui, kurio tėvai arba seneliai negali atvežti prie tos eglutės, nes jie mirė. Žmonės miršta.“

Spūstis Vilniuje

Ką gi, neleidžia važiuoti į užsienį – gerai, sėdime Lietuvoje. Neleidžia eiti į parduotuves, koncertus, teatrus, lankyti senelių – viskas suprantama. Bet, atsiprašau, pažiūrėti į eglutę pro automobilio langą, kad ir spūstyje – turbūt yra vienintelė likusi pramoga. Tačiau ir dėl jos esame kaltinami. Kodėl?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)