Spūstys – Zuokas kaltas, sugalvojo metro, tramvajų ar dar ką nors – išvogs pinigus. Geriau nieko nedaryti!

Aš pats gyvenu Santariškėse (pačioje Vilniaus pabaigoje), vaikas eina į darželį Savanorių pr. gale (kita Vilniaus pusė), tad man per spūstis nuvažiuoti nuo namų iki miesto centro, kur išleidžiu žmoną, užtrunka 35 minutes.

Išvažiuoju apie 7 val. ryto, užtrunku 10-20 min. Tai kur čia spūstys? Tikiu, kad kai bus pastatyti visi aplinkkeliai, bus dar geriau. Ko čia skųstis? O iš kitos pusės, pabendrauti su šeima automobilyje visada gerai.

Turime vieną automobilį, kai reikia, pasinaudojame viešuoju transportu – išvis šaunu, ypač dabar, kai yra greitieji autobusai. Nuvažiuoti maršrutu „Santariškės-Oro uostas“ užtrunka 35 minutes su persėdimu ir kainuoja 2,2 Lt. Gali naudotis programėle, gali ir „Vilniečio kortele“ – labai patogu.

Jei lėktuvas skrenda anksti ryte, tai kviečiu taksi su programėle „Etaksi“ – 40 Lt kainuoja visą miestą pervažiuoti ir užtrunka 12-15 minučių.

Jei kažkas sugalvojo statyti metro, tramvajų – tegu, aš už, galėsiu sutaupyti dar daugiau laiko! Kas čia blogo? Juk ne atominę elektrinę vidury miesto apvažiuoti reikia... Visi mėgsta lyginti kažką su kažkuo. Kitur žmonės spūstyse stovi 2 valandas į vieną pusę ir nieko... Maskva, Varšuva, Briuselis ir t.t. Kas blogai Vilniuje? Gera čia gyventi, žalias miestas, viskas patogu... Nenori spūsčių, didelio srauto ir nori tylos bei gamtos su mažomis nekilnojamo turto kainomis?

Molėtai – 60 km atstumu, Ukmergė – 60 km, o kur dar Trakai, Nemenčinė? Darbe Vilniuje būsi lygiai po valandos.

Vilnius – pats geriausias miestas pasaulyje. Žalias, mažas ir jaukus. Aišku, galima rasti prie ko prikibti, bet, po velniais, mes per daug iš jo reikalaujam. Jis yra tai, ko man reikia!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti mintimis apie savo gimtąjį miestą? Tai galite padaryti žemiau: