Dabar kviečiu susimąstyti: dar tik rugsėjis. Pradinių klasių moksleiviai savarankiškai eina namo. Net tie, kurie vos prieš dvi savaites pirmą kartą įžengė į mokyklą. Dar prieš pusmetį tėvai juos tvarkingai nuvesdavo į darželio grupę. Dabar gi jie jau mokyklinukai ir gali patys grįžti namo...

Bet ar tikrai gali? Septynmečiai, aštuonmečiai kas rytą ištirpsta paauglių, skubančių suaugusiųjų, nesilaikančių taisyklių vairuotojų, automobilių kamščių, statybų ir kitų garsų chaose. Kiti laikai: šiame balagane niekas nepastebės, kai jūsų vaikas suklups, įlips ne į tą troleibusą, išsigąs... Tuo labiau – kai kalbėsis su nepažįstamuoju, kviečiančiu pavedžioti šuniuką.

Sakysite, nėra kitų išeičių? Atkirsiu, kad jų visada yra. Specialiai domėjausi – jau kuriasi specializuoti vaikų užimtumo centrai, taip pat paimantys pradinukus iš mokyklos. Tokią paslaugą teikia ir privatūs vaikų darželiai. Visada galima susirasti auklę, paprašyti senelių pagalbos, galų gale susitarti su kūdikį auginančia kaimyne, kad septynmetį saugiai parvestų namo ir juo pasirūpintų, ar kooperuotis su kitų klasės vaikų tėvais.

Prisiminkite, kad jūsų pradinukas yra dar vaikas, todėl užtikrinkite, kad jis bus saugus visą dieną.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Nori pasidalinti mintimis ar istorija? Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt.