Įdomu, kodėl neįtraukta į pasirinkimą Genio progimnazija, Lukiškių filialas? Ji automobiliu nuo mūsų namų 700 m, o pėstute – 450 m.

Jeigu vaikas nepaklius į „Dainorėlius“, tada artimiausia mokykla bus už 1,6 km automobiliu arba išvis už 6 km.

Pikta, kada prieš nosį yra pradinė mokykla ir net neleidžiama į ją užregistruoti vaiko. Kur logika? Ar geriau, kad vaikas antroje klasėje sugebėtų pats nueiti ir pareiti savarankiškai iš mokyklos, ar geriau gabenti jį į tolimiausią tašką nuo namų ir net galbūt priešinga kryptimi nuo mūsų darbų? Ar į Genio progimnaziją pakliūna vaikai iš kitų rajonų, ir tuomet miesto centre dar labiau didinamos transporto spūstys?

DELFI skaitytoja

P. S. Tik nereikia mokyklos/savivaldybių atstovams teisintis, kad sudaryta galimybė įvesti ranka papildomą norimą mokyklą ir jei liks laisvų vietų, bus parinkta norima mokykla iš sąrašo. Visi žino, kad vietų trūkumas yra centro mokyklose.

Vasaros pradžioje, kai vaikas nepaklius į mokyklą prie namų, jau girdžiu atsakymą „vaikas pakliuvo gyvenamai teritorijai priskirtą mokyklą“.

Tai gal priskirkite Genio progimnaziją centre gyvenantiems vaikams, kad jie bent lygiavertiškai galėtų „konkuruoti ir būti reitinguojami“ su toliau gyvenančiais vaikais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Remiantis Priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašu, pildant prašymą per e. sistemą tėvai gali eilės tvarka pagal norą jose mokytis pasirinkti tris Savivaldybės mokyklas, iš kurių viena turi būti pasirinkta pagal mokyklos aptarnavimo teritoriją, o kitas dvi iš viso Vilniaus miesto, nepaisant atstumo nuo namų iki nurodytos mokyklos. Niekas nedraudžia rinktis bet kurias norimas dvi mokyklas.

Kiekvienam adresui Vilniaus mieste yra priskirta konkreti viena ugdymo įstaiga, taip užtikrinant mokymo įstaigą vaikui. Priskiriamos aptarnavimo teritorijos yra kasmet atnaujinamos pagal gyventojų registro duomenis, atsižvelgiant į toje teritorijoje deklaruotų mokyklinio amžiaus vaikų skaičių bei įvertinant tame rajone esantį mokyklų tinklą ir kiekvienos mokyklos pastato projektinį pajėgumą.

Mokinių priėmimą į Savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų 1–12 (1–8 ir I–IV gimnazijos) klases vykdo mokyklų mokinių priėmimo komisijos ir mokyklų direktoriai, vadovaudamiesi Priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašu patvirtintu savivaldybės tarybos.