Mano anytai, amžiną atilsį, „dėka“ tų pačių gydytojų užtruko nustatyti insulto diagnozę. Išsikviečiu greitąją pagalbą ir sakau, kad čia insultas, o gydytoja paklausia mano anytos kelių klausimų ir šiai atsakius teigia - insulto nėra, tik spaudimas šokinėja.

Suleido vaistus ir išvyko. Nevežė į ligoninę, pasakė - „kam tampyti seną žmogų? Jai 87 metai“. Kitą dieną einu pas šeimos gydytoją, prašau vykti apžiūrėti, šis sako – nevažiuos, „išrašo“ lašelinę ir viskas.

Po dviejų dienų pakilo temperatūrą ir tada jau greitoji pagalba išvežė į ligoninę. Deja, gydytoja priėmė seną žmogų į renimacinę palatą tik po gerų keturių valandų. Gydytojai vėl sakau savo nuomonę, kad tai insultas, bet ji tvirtina, kad dabar tai jau plaučių uždegimas.

Dvi savaites gydo nuo plaučių uždegimo – na, jis tikrai buvo, bet temperatūra nekrinta, nors plaučiai pagijo. Tada gydytoja teikėsi padaryti galvos tomografiją ir pripažino, kad tai buvo insultas ir greituoju būdu išgabeno į mūsų miestelio ligoninę. Ir už tai ačiū.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Sveikata – didžiausias turtas: į tokį posakį su šypsena tikriausiai žvelgia tik tie, kuriems nėra tekę sužinoti sukrečiančios diagnozės ar ilgam atsidurti ligos patale.

DELFI skaitytojai jau ne kartą pasakojo apie sudėtingą susirgusio žmogaus gyvenimą ir gyvenimą apvertusią diagnozę. 26-erių metų mergina, nuo kurios veido niekad nedingdavo šypsena, išsigando krūtyje užčiuopusi guziuką.

„Ėjau pas medikę gana gerai nusiteikusi, manydama, kad gydytoja apžiūrės ir pasakys - „nieko rimto, nebuvo dėl ko nerimauti“. Deja...Tai, ką iš jos išgirdau: „Kaip tu anksčiau jo nepastebėjai? Juk čia gigantas, netelpa į ekraną...“, – pasakojo ji.

DELFI skaitytoja Vytautė pasidalijo kitokia istorija – jai teko susigyventi su tuo, kad serga depresija. „Paskaičiavau, kad, liaudiškai tariant, „psichūškėse“ esu gulėjusi apie metus. Atrodo, per tiek laiko turėtų visos depresijos išsilakstyt, bet ne. Visa mano liga liko ir aš žinau, kodėl. Jungas labai gražiai pasakė, kad sielos vaistais neišgydysi. Mano vaikišką sielą sužeidė ir aš žinau, kas. Buvau gydoma tik medikamentais, žinot, kad nemokamai pas psichologą galima nueiti tik vieną kartą (čia rajone, kuriame aš gyvenau)?“, - apie bėdas nuvyti ligą rašo mergina.

Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Liga“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: