Štai kad ir mano bendradarbis – nuostabus beveik trisdešimties metų vyras. Išvaizdus, puikios figūros, apsiskaitęs, laisvai kalbantis keliomis kalbomis. Jis – be galo draugiška, linksma, charizmatiška asmenybė. Visada, esant reikalui, neatsisakydamas padės išspręsti kilusias problemas, paaiškins, pamokys. Ir tas jo džentelmeniškumas... Visada atidarys duris, pasiūlys kavos, padės užsivilkti paltą.

Pats visada susitvarkęs, dėvi stilingus drabužius, kvepia gardžiais kvepalais. O kalbant apie finansinius aspektus, turi erdvų naują butą miesto centre, vairuoja automobilį. Deja, tačiau jo gyvenime trūksta vienintelio labai svarbaus dalyko – meilės. Ne kartą su juo kalbėjome, kaip jis norėtų šalia turėti mylimą žmoną, prie krūtinės glausti mielus vaikučius... Deja... Metai bėga, o jis kaip vienas, taip vienas...

Tas pats kalbant ir apie moteris. Mano draugė – labai graži ir protinga mergina. Žinoma, grožis – subjektyvu, tačiau ji yra dalyvavusi ne viename grožio konkurse, laisvalaikiu dirba modeliu. Negana to, studijuoja vienoje iš prestižiškiausių specialybių. Yra labai gera, visuomet padeda kitiems. Ji – labai linksma, aktyvi, o jos kepti pyragai priverčia apsilaižyti visus pirštelius. Ji taip pat turi butą, vairuoja automobilį. Ir svajoją apie šeimą, mylintį vyrą... Deja, toks neatsiranda.

Ir dabar, rašydama Jums laišką, pagalvojau: nors imk juos ir supažindink. Gal pasaulyje liks dviem vienišomis širdimis mažiau? O ir Jūs, jei turite tokių pažįstamų, padėkite jiems. Sukurkite stebuklą. Juk kartais žmonės suka ratais ir nemato vienas kito. Parodykime jiems kelią. Sėkmės kuriant stebuklus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne viena Lietuvos moteris ne kartą yra girdėjusi „gąsdinimų“ apie tai, kad šalyje vyrų sparčiai, ypač nuo 30 metų, mažėja, tad jai reikia suskubti ištekėti ar rasti antrąją pusę. Vis dėlto, DELFI komentarų skiltyje pasisakę vyrai gali pasėti abejonę – ar tikrai, norėdamos sukurti santykius, per galvą turi verstis būtent moterys? Ne vienas vyriškis, perskaitęs tekstą „35-erių metų vyras negali atsiginti ieškančių jam žmonos“, išliejo nuoskaudą, kad ieško tos vienintelės, bet neranda, nes visos moterys – užimtos.

Vyrai, klausiame jūsų, kokia yra tikroji situacija? Ar jums lengva rasti antrą pusę, ar juntate didesnį moterų dėmesį, metams bėgant? Merginos, ar jaučiate vaikinų, su kuriais norėtumėte kurti santykius, trūkumą Lietuvoje? Vienišiai, prisipažinkite, kokia yra tikroji situacija!

Vienam konkurso dalyviui, kurį išrinks redakcija, atiteks R.D. Wingfiled knyga „Frosto Kalėdos“. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienišas“ arba spaudžiant pilką mygtuką čia iki sausio 3 d.