Taigi paprastai rungtynes žiūriu namuose. Ypač kai žaidžia mano palaikoma rinktinė. Namuose kažkaip labiau susikaupi, daugiau pamatai. Niekas aplinkui netriukšmauja, nevaikšto ir pan. Tačiau turiu draugą, kuris labai mėgsta futbolo rungtynes žiūrėti kavinėse, baruose, restoranuose. Atseit, ko sėdėt namuose, varom, bus linskmiau. Na gerai, jei varom, tai varom. Tris kartus per šį čempionatą taip „pavarėm“. Ir visus tris kartus buvau nemaloniai nustebintas.

Prieš rungtynes – viskas puiku. Vos ne prie kiekvienos kavinės, baro gražiomis, didelėmis raidėmis parašyta, kad čia šiandien bus rodomos futbolo rungtynės, prašome užeiti ir pan. Užėjus – viskas taipogi labai miela. Futbolo čempionate dalyvaujančių komandų vėliavėlės, ant sienų dideli televizoriai, meniu taipogi galima rasti ką nors susijusio su čempionatu („Euro 2012“ užkandžiai, gėrimai, tam tikros šalies fanų picos ir pan.)

Rungtynės prasideda 21:45. Pirmas kėlinys – viskas puiku. Alus, užkandžiai, viskas kaip priklauso. Antras kėlinys prasideda 22:45. Puiku. Salė pilna, futbolo aistruoliai stebi rungtynes, stalai nutiesti alaus bokalais. Na ir štai, kartais taip nutinka, kad prie alaus užsimanau keptos duonos arba šiaip kokių užkandžių. Pasikviečiam padavėją – norime keptos duonos. Padavėja atsako – sorry, virtuvė jau užsidaro. Kaip užsidaro? Na labai paprastai – juk tuoj 23:00, o virtuvė dirba tik iki 23:00.

Kaip Jums tokia situacija? Pilnas baras žmonių, kurie atėjo stebėti rungtynių. Žmonės atsinešė pinigų, jie nori tos pinigus išleisti čia ir dabar. Bet baras tų pinigų neima, barui pinigų nereikia. Ir kas įdomiausia, kad tokia pati situacija įvyko visus tris kartus, kai rungtynes stebėjome mieste. Kiekvieną kartą buvome vis kitoje vietoje ir kiekvieną kartą buvo vis tas pats.

Nepamanykite, kad aš koks pasipūtęs ponas, kuriam neatnešė keptos duonos 23:00 valandą nakties ir kuris baisiai supyko ant viso pasaulio. Nemiriau aš be tos keptos duonos. Mane tiesiog nustebino toks mūsų verslininkų, valdančių šias kavines, barus elgesys, „verslo darymas“. Gerbiameji, jei aš turėčiau pilną kavinę, žmonių, kurie atnešė pinigėlių tam, kad išleistų juos mano kavinėje – aš pats lakstyčiau ir tą keptą duoną nešiočiau, o ne nuo 23:00 valandos virtuvę uždarinėčiau.

Žodžiu, reziumė paprasta: arba mes, lietuvaičiai, nemokam verslo „daryti“, arba aš tiesiog kažko nesuprantu. Gal po 23:00 įsigalioja kažkokie apribojimai, dėl kurių po šios valandos apskritai neapsimoka kažką virtuvėje gaminti? Paaiškinkit man, jei žinote atsakymą į šį klausimą.

P.S. O čempionatas nuostabus. Labai įdomus ir nenuspėjamas! Žiūrėkime ir sirkime toliau!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!