Taip, esate teisūs sakydami, kad kai buvo litai, gyventi buvo žymiai lengviau ir šiaip ne taip užtekdavo pinigų, o po euro įvedimo bent jau mes vos vos suduriame galą su galu.

Po galais, jau daugiau kaip 20 metų gyvename nepriklausomoje Lietuvoje, pagaliau – ir Europoje, visai nesuprantu, kodėl pas mus gali būti didesnės kainos nei kitur, o atlyginimai – vieni mažiausių Europoje. Kur čia ekonomikos dėsniai, kur konkurencijos tarnyba, kur teisybė ir kada mes galėsime gyventi oriai?

Gėda mūsų valdžiai, kad sukeltomis algomis savais reikalais tesirūpina, ką parodė ir korupciniai skandalai – kai kurie vien tik kyšius gal ir tesugeba imti.

Dirbu valstybės tarnautoju... Neduok dieve, kaip pasikeitė darbas, tiksliau, nebeliko jo visai , o tik popierių, nereikalingų popierių krūvos, klausimynai, kurių irgi niekam nereikia (…).

Durnių laivas, kitaip nepavadinsi. Žinau, kad prieš 8-10 metų dirbom tikrai kryptingai ir padėdavom žmogui, o dabar svarbu tik popierių šusnis surašyti ir pateikt lenteles, ataskaitas ir t.t.

Pasaka be galo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Du – dirbantys – negalim aprūpinti dviejų vaikų“, – taip komentare, kuris susilaukė didžiulio kitų skaitytojų palaikymo, rašė vienas DELFI komentatorių.

„Pavargom, auginam du vaikus. Kol buvo seneliai, padėdavo, dabar likom vieni iš algų. Du – dirbantys – negalim visiškai aprūpinti dviejų vaikų. Neviltis... Ateities šioj šalį nei savo, nei vaikų nematom. Dantų nėra už ką pasitaisyti...“, – tokia liūdna situacija buvo nupasakota anoniminio skaitytojo komentare, paskelbtame po straipsniu apie metinį prezidentės Dalios Grybauskaitės pranešimą.

Jis susilaukė didelio skaitytojų palaikymo – beveik 600 žmonių nurodė pritariantys jam, įvertinę komentarą teigiamai. Tiesa, 39 išsakė priešingą poziciją. Prašome abiejų grupių – pasidalykite savo mintimis: ar jums sunku išgyventi Lietuvoje, kokios jūsų pajamos ir išlaidos, kaip jos keitėsi? Su kokiais sunkumais susiduriate – kas labiausiai apsunkina jūsų šeimos pečius? O gal neturite kuo pasiskųsti ir galite patarti tiems, kuriems sunku?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gyvenimas“ arba čia. Vienam jūsų dovanų įteiksime M.L. Schrad knygą „Vodkos imperija“.