Su vaikinu pažįstami buvom daug metų. Tai susitikinėdavom, tai skirdavomės, tai taikydavomės. Viskas labai aistringai, visada. Net ir šiandien, praėjus nemažai laiko, galiu pasakyti, kad tai buvo tikrai didelė meilė – na, bent jau iš mano pusės.

Meilė, aistra, draugystė. Tačiau vienas mylimojo poelgis užmušė ir sunaikino viską, kas buvo puoselėta ir saugota.

Vieną dieną mano mielojo telefonas nenustojo pypsėti. Aš niekada nelįsdavau ir netikrindavau nei telefonų, nei soc. tinklų, nieko – tiesiog pasitikėjau ir gerbiau asmeninę savo žmogaus erdvę. Tačiau tą dieną lyg tyčia nuojauta man kuždėjo: „Pažiūrėk, kas taip pypsi.“

Na, pagalvojau, nunešiu telefoną savo meilei. Nejučiomis žvilgsnis užkliuvo už telefono ekrane užsižiebusios nuotraukėlės – „Messenger“ programėlės burbuliuko. Merginos nuotraukos. Veidus aš įsimenu labai gerai.

Nieko neskaičiau, netikrinau, tik nunešiau vaikinui telefoną, o tos merginos nuotrauka gyveno mano mintyse dar keletą dienų. Baigiantis savaitei neiškenčiau, per socialinius tinklus ir jo draugus susiradau tą veidą. Apie tą merginą sužinojau viską. Man jos net pagailo, nes apie mane ta vargšelė nežinojo nieko, o aš jau žinojau tikrai nemažai.

Atėjo laikas atomazgai. Kai susitikome su meile, tiesiai šviesiai paklausiau, kokias nesąmones jis daro. Jo veido tą akimirką, kai suprato, kad išaiškėjo jo melai, niekada nepamiršiu. Jis atsakė, kad susitikinėja ir būna su kitomis merginomis, nes jam reikia intrigos.

Na, tada manyje pakilo uraganas. Rimtai? 10 metu santykių ir buvimo kartu, o toks paprastas pasiaiškinimas? Ta akimirka priėjo iki to, kad išmečiau jį iš savo gyvenimo ir iš savo namų. Dar bandė jis kažką taisyti, tačiau man jau nebereikėjo. Tegul intriguoja be manęs.

Kiek veliau girdėjau, kad asmeniniame gyvenime jam niekas nesusikloste, tai ir džiaugiuosi, ir gaila. Kartais daugiau džiaugiuosi, nes aš gyvenu puikiai. Sukūriau šeima su nuostabiu ir mane vertinančiu vyru. Tik kamuoja toks retorinis klausimas: ar buvo verta intriga, kurios kaina – tokia didelė?

Sunkiausia yra po visko mintyse atleisti, o tuo momentu – negauti teistumo už smurtą. Tačiau, kaip rašiau, viskam yra priežastis. O vienintelė tokių dalykų priežastis – netinkamas žmogus šalia.

Tad bukime drąsios ieškoti savo laimės ir neeikvokime laiko bei jausmų intrigų mėgėjams. Juk jie anksčiau ar vėliau tų intrigų persisotina. O tada gauna atlygį, kuri jiems pasiunčia pats gyvenimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)