Visada atsisakau eiti, kai pakviečia, nes tai - šeimos šventė, o aš gi svetimas žmogus. Kai kartą buvau nuėjęs, ilgai nepabuvau, greit išėjau, nes pasijutau labai nejaukiai. Tada ir ašarą išspaudžiau. Nors sakoma, vyrai neverkia, bet tai natūralu.

Per šventes visada būnu vienas ir niekur neinu, bet kartais būna, kad išeinu į mišką pasiėmęs gitarą ir pabūnu. Miškas atgaivina, tuo metu žmonių nėra, ir gerai. Bet jei būnu namuose, išjungiu telefonus, aišku, ne visada. Televizoriaus irgi nežiūriu, pasiimu kryžiažodžius ir sprendžiu, arba užsiimu muzikos kūryba – dainų ir giesmių apie Dievą kūrimu.

Man tos šventės - labai liūdnos, jos kaip paprastos dienos. Aišku, jei būtų koks šeimos ratas, gal būtų paprasčiau... Kai aš groju ir dainuoju, tada mano sielai pasidaro gerai. Net eglutės niekada pas mane nėra papuoštos. Nejaučiu šventinės nuotaikos kaip kiti, kartais sukyla pavydas matant linksmus žmones. Tų švenčių net nelaukiu ir joms nesiruošiu. Turiu Kalėdų senio aprangą, bet nesinori jos nešioti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kol šventinėse reklamose rodomos zujančios laimingos šeimos, draugų būriai ir mylimieji, realybėje artėjančios Kalėdos ar Naujieji metai ne visuomet teikia tiek džiaugsmo. Kartais prie šventinio stalo tenka sėsti ir vienam, o priežasčių tam – ne viena.

Vieniši gali jaustis išvykėliai, neturintys progos grįžti namo į gimtinę, netekties skausmą išgyvenantys, išsiskyrę ar tiesiog tie, kuriems praėjusiais metais tiesiog nepasisekė... Prašome Jūsų pasidalinti savo istorija ir patarimais, kaip artėjančias šventes ir vienam sutikti be kartėlio širdyje.

Pasidalinkite istorijomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienas“ iki gruodžio 23 d.

Laukiame tekstų ir praėjusios savaitės temai „Šventė, kuri pakeitė mano gyvenimą“. Žybsint lemputėms, skambant kalėdinėms dainoms ir pokšint šventiniams fejerverkams ne vieną užplūsta prisiminimai. Šis ypatingas šventiškas žiemos laikotarpis atneša ir atradimų, ir praradimų – įsimylėjimai, išsiskyrimai, netikėtos žinios, pažintys ir dovanos neleidžia švenčių pamiršti dar visus metus. Prašome Jūsų - papasakokite apie Jums ypatingą šventę. Šventę, pakeitusią Jūsų gyvenimą.

Mintys gali suktis ir apie snieguotas vaikystės Kalėdas, ir apie tą vakarą, kai prie stalo teko sėstis vienam... Galbūt šventėje sutikote Jums svarbų žmogų ar tapote liudininku, kai išmušus dvylikai pirmąją Naujųjų metų naktį išvydote ką tik susižadėjusių žmonių džiaugsmą? O gal atvirkščiai – artėjančios šventės Jums primena skaudų praradimą ir visai nelaukiate Kalėdų ar Naujųjų metų?

Pasidalinkite istorijomis artėjant šventėms. Jas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Šventė“ iki gruodžio 30 d. Įdomiausio teksto autoriui padovanosime dvi knyga – G. Čiplytės „Ir aš buvau Afrikoje| bei B. Harden „Pabėgimas iš lagerio nr.14“.

Primename, kad DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!