Pasiūlė susitikti kavos. Aš mergina prisižiūrėjusi filmų, dar niekada nebuvus pasimatyme, galvoju „nu o gal čia tas, pradžia netikus, bet gal jis fainas“. Sutikau susitikti.

Kitą dieną prieš susitikimą jis man rašo „susitikime Šilo tilto viduryje, aš tavęs lauksiu su gėlėmis“, atsisakiau, nes tuomet labai lijo ir paklausiau, kodėl taip sugalvojo, kai galime susitikti tiesiog stotelėje be jokių gėlių (jis pasivaikščioti vėliau norėjo), man atsakė „taip bus romantiškiau“. Visgi išsiderėjau susitikimą Antakalnio stotelėje, be gėlių.

Išlipau iš autobuso, o mano „princas“ jau laukia. Turėjau rankoje skėtį, jis jį pasiėmė pasakęs „tau jo daugiau nebereikės“ ir paėmė mane už rankos (o ne taip žmonės daro pirmojo pasimatymo metu???). Vaikštinėjame, jis prisistatė esantis masažuotojas, kuriam reikia „modelių“ praktikuotis, pasakojo apie save ir visaip nėrėsi iš kailio bandydamas mane sužavėti. Galiausiai jis pasuko Antakalnio kapinių link. Taip, mano pirmasis pasimatymas ir aš vaikštau po Antakalnio kapines. Jis vis bando mane apsikabinti lyg tai būtų ta vieta, kurioje žmonės suartėja ir šiaip, per pirmą pasimatymą?!?! Bevaikštant po kapines, jaunuolis dar ir apie bučinius kalbėti pradėjo, šioje vietoje jau nesusilaikiau ir pasakiau, kad šiuo klausimu lai nieko nesitiki. „Romantiškai“ pasivaikščiojus po kapines jis pasiūlė nuvažiuoti iki Pučkorių atodangos, neįžvelgiau nieko baisaus, tai sutikau (kvaila mergina, jau tada reikėjo bėgti).

Įsėdome į mašiną, pradėjome važiuoti ir jis pradėjo kalbėti „Raminta, aš tau melavau. Aš ne masažistas.“ Bandau išlaikyti ramią emociją, apsižiūrėjau, kur esam ir ar labai skaudėtų, jei iššokčiau iš mašinos, jis tęsė toliu: „Iš tikrųjų aš mokausi karo akademijoje, esu būsimasis naikintuvo pilotas, o melavau tik todėl, nes skaičiau straipsnį, jog merginoms patinka masažistai“. Gerai, iš mašinos nešoksiu, žmogus kažkiek atsivėrė, gal dabar jau bus geriau, tik susitarėme, kad man daugiau nemeluotų ir nebeskaitytų tokio tipo straipsnių.

Nuvykus prie Pučkorių atodangos viskas lyg ir gerai, šnekamės, tik tada jam kažkas susišviečia ir jis apsikabina mane iš nugaros į ausį kalbėdamas, kaip jis mane skraidins naikintuvu į Havajus! Na čia dabar kas! Apstulbusi nuo tokių nesąmonių, šiaip ne taip išsipančiojau iš to jo „glėbio“ ir paprašiau, jog jau vežtų mane namo (tuo metu buvau pirmakursė ir visai neįsivaizdavau, kur Vilniuj esu), sutiko. Nusileidome laiptukais iki mašinos, jis atsisėdo ant kapoto, taip, kaip daro kieti vyrukai filmuose. Jam sėdint, bandžiau atidaryti dureles, užrakinta, paprašiau, kad atrakintų, jis paprašė kad prieičiau, priėjau laikydamasi saugaus atstumo, t. y., kad sėdėdamas negalėtų manęs pasiekti. Jaunuolis paprašė, kad prisiglausčiau prie jo iš priekio, žinote, iš tų pačių filmų, vaikinas ant kapoto plačiai sėdi, mergina prieina, jį apsikabina ir t.t. Atsisakiau ir griežtesniu tonu paprašiau vežti namo. Dar pasimaivęs vaikinas sutiko.

Deja, važiavome dar ne namo, mes juk susitikome kavos, o jos dar nė negurkštelėjome. Gerai, važiuojame kavos.

Atsisėdome prie staliuko, vienas priešais kitą, apsidžiaugiau gavusi erdvės, bet ne ilgai, jis persėdo šalia ir taip mane suspaudė prie krašto, kad maniau iškrisiu, ir, žinoma, kaip be apsikabinimo, uždėjo ranką man per pečius, o aš net trauktis neturiu kur. Užsisakėme kavos ir jis man toliau pasakojo apie tai, kaip dabar jau mamą skraidins naikintuvu, apie savo svajonių automobilį – „Mini Cooper“, apie kažkokius paukščius, nuoširdžiai aš tiesiog nebesiklausiau. Kavos gėrimo ceremonijai pasibaigus iki pilnos laimės mus aptarnavęs padavėjas dienos metu mums palinkėjo „gero vakaro“ ir pasalūniškai nusišypsojo mano „jaunikaičiui“. Oh, ačiū!

Galiausiai aš nevilties apimta jau norėjau eiti į stotelę, bet jis prižadėjo parvežti namo. Viskas gerai, važiuojame. Gyvenau bendrabutyje, dėl vis kažkokios apsaugos paprašiau, kad sustotų kiek toliau, kad vėliau nematytų, kur einu. Sustojome, jaunuolis katino balsu pradėjo murkti, jog norėtų valgyti ir aš jam galėčiau pagaminti, atsisakiau, kadangi šaldytuve turiu tik pomidorų (ir šiaip, dar į namus??? Vaikine, bet tu ir optimistas). Tuomet jis kurį laiką svaigo apie tai, kaip jam patinka pomidorai. Viskas, lipu iš mašinos.

Sustabdė suėmęs už rankos, atsisukau, o jis man sako „galėtum bent bučiniu atsidėkot“, aš, matydama namus, jaučiausi kiek drąsesnė ir pasakiusi „Ačiū“, išlipau. Išlipo ir jis, kadangi ale dar norėjo pakalbėti. Tikrai nepamenu apie ką kalbėjo, gal apie pomidorus, gal apie naikintuvus, aš jau mintimis buvau pas draugę, kuriai turėjau pranešti, kad likau gyva ir sveika ir viską viską papasakoti!

Mano jaunikaitis jau kiek nuleidęs rankas, tarp kitko, vėl sėdintis ant kapoto kieto vyruko poza, man sako: „o žiūrėk, gal tuomet bent tavo užpakalį galėčiau paliesti?“

Apsisukau, greitu žingsniu ir su juoko ašaromis grįžau į savo kambarį.

Jaunikaitis dar bandė susisiekti su manimi po savaitės ir siūlė vėl susitikti „kavos“, bet atsisakius man buvo pasiūlyta: „išlipk iš savo tropinio medžio, nes nesuvoki ką prarandi“ ir dar kažką grasino, kad jei nesusitiksiu, tai prarasiu jį amžiams.

Nieko nepridedant, tik šiek tiek išimant (nes jis tikrai labai daug pasakojo nesąmoningų dalykų), atskleidžiau savo pirmąjį ir patį blogiausią pasimatymą, po kurio į pasimatymus išdrįsau eiti tik po dvejų metų.

Merginos, būkit protingos ir lai Jums niekada nepasitaiko, tokie jaunuoliai, kaip šis!

***

Jaudulys prieš pirmąjį pasimatymą ir drugeliai pilve, einant susitikti su sena simpatija – nesupainiojami su niekuo. Deja, ne visi pasimatymai – tobuli.

Filmas „Tobulas pasimatymas“ ir DELFI kviečia prisiminti patį blogiausią, beprotiškiausią ir kurioziškiausią pasimatymą, kurį patyrėte. Gal pirmasis susitikimas baigėsi didžiule gėda? Gal jūsų pora pasirodė esantis visai kitoks, nei nuotraukose socialiniuose tinkluose? Gal nepagarbiai elgėsi su padavėju? Gal dar pirmojo pasimatymo metu norėjo supažindinti su tėvais ar pabėgo, nesusimokėjęs už vakarienę?

Dalykitės smagiausiomis ir liūdniausiomis istorijomis su DELFI, o blogiausios pasimatymo istorijos autoriui už patirtį atsilyginsime tikrai „Tobulu pasimatymu“ – privačiu filmo seansu dviem ir prabangia vakariene. Taip pat ne pirmos vietos nugalėtojai pretenduoja į penkis kvietimus dviems į filmą „Tobulas pasimatymas“. Visos istorijos bus publikuotos DELFI.

Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Blogiausias pasimatymas“ arba pasinaudok forma apačioje.

Filmo aprašymas

„Tobulas pasimatymas“ – lietuviška romantinė komedija apie pradinių klasių mokytoją Liną (akt. Jurgita Jurkutė), kuri svajoja sutikti savo gyvenimo meilę ir pasiryžta nueiti į aklą pasimatymą. Kai jos pora nepasirodo, prie staliuko prisėdęs populiarios TV laidos vedėjas Tomas (akt. Leonardas Pobedonosvecas) įžūliomis pastabomis galutinai sugadina ir taip nevykusį vakarą. Negana to, vėliau jis išsityčioja iš naivuolės savo laidoje, o galiausiai įžeistai vienišei pateikia pasiūlymą, kurio atsisakyti neįmanoma.

Ar pavyks tokiems skirtingiems žmonėms dirbti kartu? Ar įmanoma rasti meilę internetinių pasimatymų labirintuose? Kiek varlių reikės pabučiuoti Linai, kad surastų princą ant balto žirgo? Ar pirmasis pasimatymas gali būti tobulas?

„Tobulas pasimatymas“ – romantinė komedija, pilna gyvenimiškų nesusipratimų, nuoširdžių jausmų, netikėtų šeimyninių dramų ir, žinoma, viską nugalinčios meilės.