Visa paletė pasirinkimų.

Viena iš jų griauna man gyvenimą. Iš dalies tai menka problema, kurią lengva išspręsti. Daugelio nuomone. „Žolė“.

Daug žmonių pateisina tai, kaip neįprantamą dalyką. Prie visko priprasti įmanoma, deja. Vagystės, melagystės, sutrikimai, pasireiškiantys tik rūkantiems. Aš iki šiol rūkau ir nežinau, kaip atsikratyti šio destruktyvaus įpročio.

Viskas, kas prasidėjo, kaip nekalti „parūkymai“ draugų kompanijoje – trunka jau 7-erius metus. Per jas padariau daug blogo, labai daug niekšybių – atsiradusios skolos žmonėms, kredito bendrovėms, šeimos narių apgavystės ir panašiai.

Gulėjau ligoninėje beveik mėnesį, dėl panikos atakų ir depresijos su asmenybės sutrikimu. Ilgai neigiau, teisinau save ir šiuose faktuose nemačiau nieko bendro. Kaip atrodo Jums? Ateina laikas, kai suvoki, kad tai ir yra pagrindinė gyvenimo bėda.

Lankiau psichiatro konsultacijas, dalyvavau grupinėse terapijose, bet šios problemos nepripažinau ir niekam nesakiau. Juk kai nori ir kai tai yra problema, mes dažniausiai slepiame tai nuo visuomenės, nenorėdami būti pasmerkti. Nes taip atsitinka, beveik visada, tiesiog, mes esame tokia tauta.

Mėgstame smerkti už save silpnesnius, gal net nebūtinai silpnesnius, bet kitokius žmones.

Kartais atsimuši į abejingumo sieną. Beveik visada. Dažniausiai. Gyvenime lieki vienas kovoti su savo demonais. Dėkoju Dievui, kad esu darbingas ir fiziškai gana sveikas, o daug kas sako, kad geras ir malonus žmogus, rimtas pašnekovas.

Niekas nėra prarasta, kol vis dar vaikštai ant žemės. Kol nori ir gali kovoti už savo gerovę.

To, ką rašau, moralas – kai Tau sunku, žinok, yra žmonių turinčių dar daugiau bėdų. Tuo stengiuosi vadovautis kiekvieną dieną. Ir patariu taip elgtis kitiems.

Neapleiskime savo problemų. Esu pasiruošęs visiems įžeidžiantiems komentarams, kurių bus ir bus daug. Minėjau, kokia tauta esame.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.