Veidas apsiniaukia, Protas pradeda priekaištauti: „Saugumas, pats taip norėjai. Saugumas, saugumas...“

„Aš tetrokštu ją apkabinti!“ – rėkia Širdis. O meilė nerašo, nes laikosi pažado.

„Ji šaunuolė! – Protas triumfuoja. – Šaunuolė, mano Lietaus mergaitė.“

Jis nusijuokia iš Širdies ir lyg mokytojas ant lentos užrašo jos pavardę, ir pabraukia su kreida. Taip pabrėždamas tai, ką nori pasakyti.

„Supranti, ji niekada nebus tavo, nes ji jau turi vyrą... O tokių vyrų moterys niekada nepalieka. Jie yra saugumas, gyvenimo kokybė. O ką tu, Širdie, gali pasiūlyt? Pokalbius iki ryto ir dūsavimus, kad pasiilgai, nori apkabint, pajust jos aromatą?.. Saugumas ir užtikrintumas yra svarbiausia. O ką tu? Visą gyvenimą ruošiesi slapstytis, bijoti, kad per tave jos nesužalotų arba nenuteiktų prieš vaiką?.. Kvaile tu, kvaile...“ – keikė Širdį Protas.

O Širdis kad suriks su ašarom akyse!

„Ar tu užsičiaupsi!- surėkė ji pasikūkčiodama. – Berašti, tu greičiausiai net nemoki taisyklingai parašyti jos pavardės vyriška forma, o kalta tai liksiu aš. Širdis. Ji vėl pagalvos, kad tyčiojuosi, paklaus, ar aš bejausmė.

Tu gi Protas, ji visą laiką tavimi žavėjosi, berašti, net mylintis, kai įsibrauni į mylėjimosi vidurį, kalta lieku aš, nes aš ją įsimylėjau. O tu išlieki žvilgantis, gražus, tu juk Protas, saugumas.“

Tą jų ginčą pertraukia skambutis į duris.

„Vėl dokumentai iš teismo“, – nusijuokia Protas. Širdis trypčioja kojytėm. Staiga atsidaro durys, mama sako: „Tau siuntinys.“

Drebančios rankos ieško ženklų, kad tai nuo Jos. Taip, vardas pavardė Jos. Širdis pradeda šokinėti: „Taip, taip, nuo Jos!“

Dėžė atidaryta: kava ir puodelis su apsikabinusia porele.

„Taip, tai viltis, kad su ja gersiu kavą... Nesvarbu, kada, bet su ja gersiu kavą! Juk taip, pasakyk, juk taip?! Aš lauksiu, nesvarbu, kada... Ačiū tau, mano lietaus mergaite, už dovaną ir viltį...“ – džiūgavo Širdis.

Protas tik liūdnai žiūrėjo į ją ir tylėjo... Galvojo: „Tu niekada jos nepamatysi, o šios dovanos reiškia ką kitą.“
Bet tylėjo ir nieko neatsakė...

„Ačiū tau, – dar pagalvojo Protas, – jeigu Širdis tokia laiminga. Tikiuosi, kada nors laiminga būsi ir tu.“

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Uždrausta meilė“. Laimėtojas bus paskelbtas liepos 31 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)