Feisbuke mačiau, kaip jie užsipuolė vieną vaikiškų vadovėlių. Knygoje, berods, pasaulio pažinimas, nupiešti gyvūnai ir parodyta, ką žmogus pramonėje bei ūkyje iš jų gauna.

Nupiešta karvė, parodyta, kad iš jos gauname pieną, iš avių vilnos gaminami drabužiai, kažkas tokio.

Taigi supykę veganai stebisi, kaip šiais laikais dar yra žmonių iš tokių siaubūniškų amoralių knygelių vaikus mokančių. Betrūko tik kad deglais pamojuotų ar "Pasaulio pažinimo" laužą užkurtų.

Žmonės mielieji, atsipeikėkit. Neišprotėkim nuo perdėto politkorektiškumo. Tūkstančius metų valgėme gyvūnus, na, dabar dauguma nebevalgo, bet ar dėl to reikia daryti kriminalą?

Kaip manote, kiek iš klasėje esančių vaikučių kartais gauna virtų dešrelių ar, o tu siaube siaubeli, vištos kulšelę? Ne spec. veganiškoje mokykloje juk buvo ta knyga, o paprastoje.

O jeigu jau vaikučiai valgo tokį maistą ir, tikėtina, kai kurie netgi avi odinius batukus, tai gal jiems galima žinoti ir iš kur tai atsiranda? Ar per jautrios auselės, per trapios akelės?

Nebejuokinkit karvių, mielieji. Jos, ganydamosis ūkininko laukuose gal ir ne visada supranta, kam ir kaip viskas vyksta, tačiau jūs, suaugę, jau tikrai turėtumėt žinoti.