Situacija tokia – aš susirgau infekcine liga, gyvenu Plungėje, išsiuntė mane į Klaipėdos universitetinę ligoninę, infekcinį skyrių. Ten man begulant prasidėjo neįtikėtini dalykai, nesuprantu, kas čia vyksta... Pradėjo vežti ligonius, kurie prieš kelias dienas buvo išvaryti ir iki galo neišgydyti, merdėjantys, su 40 laipsnių temperatūra.

Pradėjau domėtis – žmonės pasakoja: mes gulėjome ligoninėje, po 5 dienų daktarai jau varo lauk, nors žmones pykina, jie viduriuoja! Daktarai sako – išsigydysite namie, o po kelių dienų tie patys grįžta jau su greitąja...

O vieną moterį atvežė greitoji su 39 laipsnių temperatūra ir viduriuojančią, greitoji išvažiavo, nes galvojo, kad guldys... Apžiūrėjęs priėmimo gydytojas apšaukė moterį ir liepė eiti pas šeimos gydytoją, o moteris beeidama suviduriavo ir su 39 temperatūros per visą Klaipėdą važiavo namo...

Aš žinau keturis tokius atvejus, o kiek dar nežinau... Kur ritasi žmogiškumas?! Aš šokiruota, padėkime nekaltiems, bejėgiams žmonėms...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja vyr. gydytojo pavaduotojas Klaipėdos universitetinės ligoninės Gintautas Virketis

Klaipėdos universitetinės ligoninės suaugusių infekcinių ligų skyriuje šių metų sausio-kovo mėnesiais buvo gydomi 357 pacientai, iš jų 5 pakartotinai dėl pasikartojusių infekcijų. Tai yra labai nedidelis skaičius pakartotinai stacionarizuotų.

Tokios infekcijos, kaip salmoneliozė ar clostridium difficile, linkusios kartotis, nes žmonės būna jų nešiotojais ilgą laiką ar net visą gyvenimą, kadangi infekcijos sukėlėjai gali būti ir normalioje suaugusiojo žmogaus žarnyno mikrofloroje.

Infekcinių ligų skyriuje pacientai guli vidutiniškai 5 dienas. Pagerėjus būklei ir esant galimybei tęsti gydymą ambulatoriškai pacientai yra išrašomi. Konkrečiu išrašytos pacientės atveju ji buvo supažindinta su išrašymo motyvais, sutiko su išrašymu ir patvirtino tai savo parašu.

Pacientai guldomi į ligoninę esant tokioms klinikinės būklės ar indikacijoms, kurios nurodytos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakyme Nr. V-208 „Dėl būtinosios medicinos pagalbos ir būtinosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo tvarkos bei mąsto patvirtinimo“.

Primename, kad vasario-kovo mėnesiais buvo gripo epidemija, todėl dėl kitų ligų gydomų pacientų buvimas ligoninėje be būtinų indikacijų buvo pavojingas jų pačių sveikatai dėl galimo apsikrėtimo gripu.

Gydytojas S. Stropus įspėtas dėl bendravimo su pacientais ir informacijos jiems teikimo.