Šiuo metu Stambule vyksta protestai, tūkstantinė minia renkasi vienoje centrinių gatvių - Taksime. Siekiama išsaugoti centrinį parką, pastarąjį valdžia planuoja paversti urbanistine niša. Mačiau, kaip policija puola protestuojančią minią (žmonės net nepuola, o skandavimais nepažeidžia teisių) ašarinėmis dujomis, plauna žmones galingomis vandens srovėmis (...).

Šį visuotinį sukilimą palaiko viešbučiai, barai, prisijungdami prie tautos, kovojančios už laisvą žmogų ir šalį. Protestas paskatintas ir kitų pastaruoju metu šalyje vykstančių nelogiškų ir necivilizuotų sprendimų (...).

Prieš savaitę Turkijos sostinėje, Ankaroje, vyko protestas, kur poros viešai bučiavosi. Ne naujiena, jog šioje šalyje policija puola poras, besiglaustančias gatvėje. Romantiškieji protestuotojai buvo užpulti peiliais ginkluotų koncervatyviųjų turkų grupuočių (...).

Taigi, dabartiniai protestai, kylantys Stambule ir susilaukiantys palaikymo iš kitų miestų, kyla iš noro būti laisviems ir nepriklausomiems. Šiuo metu esu Turkijoje, ir matau, kaip žmonės nerimaudami dėl savo ateities prašo pagalbos net užsienio šalių (...). Tik neabejingų žmonių pagalba Turkijos tauta išsikovos ateitį, kurios trokšta ir galimai neteisėtus veiksmus daranti policija gali būti nubausta.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!