Savo mėgstamų patiekalų istorijas ir receptus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt – jūsų laukia skanūs prizai!

Pirmas būdas. Jam reikės birių grikių – ne pakeliuose. Išverdu grikius ir prieš virimo pabaigą, kelios minutės iki išjungiant puodą, įberiu saują susmulkintų pievagrybių, o tada užpilu grietinėle. Tiek, kad būtų pakankamai drėgmės pievagrybiams apvirti. Maišau, kol viskas vėl sutirštėja į košę. Skanumėlis. Yra greitai paruošiamų grikių su grybais pakuotės – iš jų ir nusižiūrėjau, ką dėti.

Antras būdas. Verdu grikius pakeliuose, prieš virimo pabaigą į tą patį puodą, tą patį vandenį, įdedu porą dešrelių, kad pašiltų. Garnyrui atsidarau stiklainį burokėlių – labiausiai mėgstu mamos darytus, bet jeigu neturiu, tinka ir prekybos centro. Grikiai su dešrelėmis ir burokėliais – vaikystės skonis.

Trečias būdas. Verdu grikius – šiuo atveju nesvarbu, ar pakeliuose, ar palaidus. Gilioje keptuvėje pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai pjaustytą vištieną (tinka bet kuri dalis, filė, gabaliukai, šlaunelių mėsa, nesvarbu). Išvirus grikiams, suverčiu juos į keptuvę, įpilu porą didelių šaukštų vandens, kuriame jie virė, viską permaišau, paprieskoniuoju ir uždengęs dangtį dar patroškinu. Jei noriu „panuodėmiauti“, prieš pabaigą dar įmaišau šaukštą majonezo ar pomidorų padažo, bet skanu ir be jų.

Savo mėgstamų patiekalų istorijas ir receptus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt – jūsų laukia skanūs prizai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)