„Vyrų nenorėjimas sekso yra didžiulė šiuolaikinės visuomenės problema. Vyrai likę vyrais po 45 tik komentaruose, o praktikoje – graudus vaizdas. Priežastys – didžiulis stresas ir konkurencija darbo rinkoje, nemokėjimas organizuoti darbo poilsio režimo, prasta fizinė bendros sveikatos būklė, emocinis neįgalumas palaikant ilgalaikę erotinę įtampą tarp vyro ir žmonos.

Kalbant apie tokių vyrų moteris – žala sveikatai didelė. Tai skatina moters savivertės praradimą, dėl ko vystosi nervingumas, nenuimama emocinė įtampa veda prie emocinio valgymo sutrikimų – tokios moterys įninka į saldumynus, nutunka, toliau diabetas, hipertenzija, insultas ir taip toliau. Tai yra ilgalaikės emocinės įtampos ir streso rezultatas. Moteriai, neturinčiai švelnaus, empatiško lytinio partnerio klimaksą tenka išgyventi audringai, kuris sukelia daug fizinio ir dvasinio diskomforto. Ar meilužis išeitis? Teoriškai – taip, praktiškai – dar didesnės problemos. Lytiškai plintančios ligos, dvasinis diskomfortas, nepakeliamas kaltės jausmas. Vyrai paprastai tokių problemų nesureikšmina.

Baisiausia, kad tokios problemos greitai užklups mūsų jaunimą, tada visi suvoks (kas jau rašoma rimtoje medicininėje literatūroje) kaip pornografiniai filmai negrįžtamai sugriauna vyro lytinę sveikatą ir intymų ryšį tarp vyro ir moters. Tai yra heteroseksualių individų geros sveikatos ir ilgaamžiškumo pagrindas“, – įsitikinusi DELFI skaitytoja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI skaitytojai, pasidalinkite savo patirtimi! Ką darėte atšalus poros santykiams? Ar įmanoma įveikti krizę santuokoje, kai poros seksualinis apetitas tampa sunkiai suderinamu? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santykių krizė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)