Dukra – jautrus, meniškos sielos vaikas, todėl ir neištempė mokslo metų. Mokslo sistema Lietuvoje – niekam tikusi. Galiu tik patvirtinti dvyliktokės žodžius. Vienuoliktokei dukrai tekdavo ruošti pamokas iki 2 val. nakties, miegui likdavo 4,5 valandos. Pusryčiai, kurių metu kamavo baimė ir isterija, kad ko neparuošė ar per silpnai pasiruošusi būsimiems 4-iems dienos kontroliniams darbams.

Nors per dieną galimas mokiniui tik vienas kontrolinis darbas, tačiau mokytojai pakeitė „kontrolinių“ terminą į žynių patikrinimą. Dukra grįždavo iš mokyklos, tada krenta pamiegoti bent valandą, o po to – susitikimas su korepetitoriumi ir vėl pamokų ruoša. Visą šį košmarą nutraukė gydytojų verdiktas, kad toliau mokytis rizikinga.

Mokytojų nekaltinu, mano manymu, kalta švietimo sistemą. Vaikams poilsis po pamokų nenumatytas, jie turi būti kaip robotai. Mokykla, pamokų ruoša, šiek tiek miego ir vėl viskas iš naujo. Jau ir medikai trimituoja apie katastrofišką vaikų sveikatą, o kur dar savižudybių skaičius? Pasidomėjus, ko moko mūsų vaikus, atrodo, kad į vaikų galvas kišamos šiukšlės, kurių niekam gyvenime nereikės.

Tenka bendrauti su emigrantais, kurių vaikai lanko mokyklas Anglijoje, ten tokio krūvio mokiniai negauna. Stebina ir kažkurio Seimo nario pasisakymas, kad Lietuvoje vaikai mažai mokosi (per mažas krūvis). Neseniai mums skambino dar vienos mergaitės mama, jos istorija – labai panaši. Jei pasidomėtumėte, kiek tokių vaikų yra visoje Lietuvoje, skaičiai turbūt nustebintų.

Manau, kad reiktu šią temą pagvildenti plačiau ir kažką švietimo sistemoje kuo greičiau keisti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!