Gaila, kad autorius to nežinojo, o gal tas nežinojimas yra labiau selektyvus? O kur, mielas autoriau, dar seimūnų ašaros dėl Gruzijos karo, dėl čečėnų aukų? Apie tai gerbiamas Arkadijus net neužsiminė (įdomu, kodėl?). Aišku, jūs ko gero atsakysite tai, kad tokių pasišventusių seimūnų yra vienas kitas. Bet juk ir dėl Palestinos kaip jūs sakote raudančių Seimo narių taip pat yra vienas kitas juos galime suskaičiuoti beveik ant vienos rankos pirštų.

Be to, autorius savo straipsnyje užsimena, kad kas balsuoja už Palestinos narystę ar nepriklausomybę automatiškai tampa JAV ir viso Vakarų pasaulio priešais. Taip iš dalies tai yra tiesa, juk kai kurios valstybės, norėdamos įgelti Vakarams, Palestiną naudoja kaip kokį vėzdą, kuriuo yra mosikuojama prieš JAV ar Europos nosis. Taip buvo elgiamasi ir Šaltojo karo metais, tokios praktikos iš dalies neatsisakyta ir dabar.

Bet ar tai gerai? Su Palestina šiomis dienomis yra elgiamasi tarsi su Kedžio dukrele, dėl kurios kovoja L. Stankūnaitė ir N. Venckienė, o kenčia pats vaikas. Tik šiuo atveju kenčia patys palestiniečiai, neturėdami savo tėvynės ir gyvendami pabėgėlių stovyklose, kuriose klesti antisanitarinės sąlygos. Kol palestiniečiai neturės savos valstybės, tol tas tampymasis vyks toliau ir kraujas toje žemėje liesis laisvai. Žmonėmis be valstybės gali manipuliuoti kas tik nori, t.y. visokie iranai, izraeliai, ir tt. Tad klausimas, ar ne metas baigti manipuliuoti palestiniečiais padedant jiems susikuri valstybe su 1967 m. sienomis?

Kitas autoriaus netikslumas tai Hamas organizaciją tapatinti su visais palestiniečiais ir net su būsima Palestinos valstybe. Šiuo atveju būtų tas pat, kas Lietuvą tapatinti vien tik su konservatorių partija, vien todėl, kad jie kas dieną mušasi į krūtinę šaukdami, kad mes esame patys tikriausi ir patys geriausi patriotai ir tik mes (!) gelbėjame Lietuvą. Gaila, kad autorius neskiria, kas yra kas. O galbūt tai ponas Arkadijus tikslingai padarė? Aišku, kai nori tą kraštą nupiešti vien juodomis spalvomis, tai tereikia padėti lygybės ženklą tarp skandalingos politinės organizacijos ir tos šalies.

Taigi A. Vinokuras, dangstydamasis vien tik Hamas bei ignoruodamas kitas Palestinos organizacijas bei likusius palestiniečius, piešia būsimosios valstybės kontūrus, kuriuose jau ir dabar galima įžiūrėti kruvinas iltis bei nagus (mat, pasak A. Vinukuro, Palestinos valstybė iš karto taps diktatūrine ir jai nelemta bus tapti demokratine šalimi). Autorius užsiminė apie nieko dėtų izraeliečių žudymus, lėktuvų sprogdinimus, bet ar visus šiuos „nuopelnus“ galima priskirti visai palestiniečių tautai?

Tai būtų tas pats, kas prisiminus Slavino ir Dušanskio (kurio Izraelis taip ir nesugebėjo išduoti už žiaurius nusikaltimus lietuvių tautai) niekšybes pasakyti, kad visa žydų tauta iš esmės yra bloga? Arba dėl kelių niekšelių apšaukti visą lietuvių tautą žydšaudžių tauta? Be to, aš norėčiau gerb. teksto autoriui priminti, kad Hamas visiškai susikompromitavo daugumos palestiniečių akivaizdoje, jie palestiniečių bendruomenei nieko nesugebėjo duoti, išskyrus smurtą bei neramumus palestiniečių gyvenamoje teritorijoje. Tad per kitus rinkimus vargu bau ar jie turės daugumą, o jeigu pabandytų suklastoti rezultatus, tai gali nutikti „Arabų pavasario“ scenarijus, tik jau pas palestiniečius.

Mano nuomone, skirtingai nei A. Vinokūro, Palestinos valstybę reikėtų įkurti jau dabar. Nes grėsmė yra ta, kad žydų nausėdijos nenumaldomai plėsis ir taip vykdys šliaužiančią Palestinos žemių okupaciją. O po to pasaulis bus pastatytas prieš faktą - žiūrėkite, jau žydai apgyvendinę praktiškai visą Palestiną ir apie jokias nepriklausomybes negali būti nė kalbos! Na o likusiuosius palestiniečius pabaigs išguiti į aplinkines valstybes, išprovokavę dar kokią trečią intifadą ar bent kažką panašaus.
Ir pabaigai noriu paprašyt gerb. autoriaus ir, žinoma, kitų lietuvaičių, išlįsti iš stereotipų maišo.

Gerų ir ramių ateinančių švenčių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!