Pateikiame susirūpinusios moters laišką:

„Pirma, ko aš nesuprantu, kaip viskas vyksta taip tyliai? Kodėl bijoma pranešti apie tai visuomenei?

Vaikų vežtis kartu negalima – ok, maisto vežti negali – ok, pasimatymų trukmė – iš 2 parų liko 1 – ok. Bet atsiprašau padaryti kelių valandų ilgalaikį pasimatymą? Įdomu, ar pagalvota apie tai, kad tarkime aš gyvenu Klaipėdoje, o vyras atlieka bausmę – Marijampolėje? 200 km – 3 val., pasimatymų trukmė – 6 val. (ilgalaikio), grįžti namo – vėl 3 val. Taip išeina, kad daugiau laiko praleisiu stengdamasi pasimatyti su savo vyru nei pabūsiu su juo? Taip blogėja sąlygos ne patiems kaliniams, manau, o jų žmonoms.

Ar galima kelti prielaidą, kad netinkamus vyrus išsirinkome? Tačiau niekada gyvenime nežinai, kas gali nutikti... Ir graudu, ir juokinga, kokius cirkus mūsų valdžia išdarinėja, nejaugi nebeliko nei kiek žmogiškumo ir supratimo? Kiek šeimų išsiskirs dėl tokio valdžios užmojo? Tikiuosi atsipeikės dar...“, – rašė ji.

Visgi tokius nuogąstavimus paneigė Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas A. Kutrevičius ir patikino, kad dabar galiojanti pasimatymų trukmė nebus keičiama.

„Nuteistojo žmona nėra teisi. Pagal Bausmių vykdymo kodekso 94 straipsnio 1 dalį, nuteistiesiems leidžiami pasimatymai: trumpalaikiai – iki trijų valandų ir ilgalaikiai – iki vienos paros.

Atkreiptinas dėmesys, kad Teisingumo ministerija yra parengusi ir suinteresuotoms institucijomis bei visuomenei derinti pateikusi Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo įstatymo projektą, tačiau pasimatymų trukmės keitimo klausimas minėtame projekte nėra sprendžiamas“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)