Spalio 15 d. įvyko tragedija Alytuje, pasirodo, kad nieko tokio, dega sandėlis, meras pasakė, kad gaisras bus greitai užgesintas, vos per parą. Bet sandėlis degė vos ne savaitę. Jau spalio 20 d., t.y. po 5 parų, į tai atkreipė dėmesį valdžia. Po 5 parų! Neva viskas yra gerai. Įsivaizduokite, žmonės kvėpavo pavojingais ir kancerogeniniais dūmais, nebuvo jokios evakuacijos, jokių dujokaukių niekas nedalino! Tik duodavo rekomendacijas. Na... Ačiū už patarimus, kad nereikia deginti lapų ir uždaryti langus. Tragedija. Manau, kad tai yra tikras valdžios požiūris į žmonės: mokėkite mokesčius, o jeigu įvyks panašus įvykis, jūs ten patys spręskite savo problemas.

O jeigu rytoj kažkas bus su, pvz., Astravu? Jie irgi patarimus dalins? Ar pasikartos Smetonos scenarijus? Patys išvažiuos kur saugiau, o žmonės... Na kažkaip susitvarkys patys.

Antra tragedija įvyko Kaune, kur griūva namas, bet ar žmonėms iš griūvančio namo kažkas padeda? Cituoju iš straipsnio: „Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas net kelis kartus akcentavo, jog avarinės būklės pastatas – privatus turtas. Tokių statinių Kaune yra ne vienas, o juos privalo tvarkyti ne savivaldybė, bet patys savininkai“.

Suprantate, kaip, jeigu griūva namas, tai ne valdžios reikalas, kur kas svarbiau, kad gyventojai mokėtų mokesčius, o kai atsitinka bėda, tai valdininkai nieko padėti negali.

Ir kaip galima ginti tokią Tėvynę, kuri tyčiojasi iš žmonių? Vilniuje irgi griūva namas! Buvo išardyta siena, namas yra pavojingoje būsenoje, kaltų nėra, nors siena buvo išardyta pagal verslininko nurodymą. Valdžia ilgai į tai nereagavo, gyventojai kasdien rizikuoja gyvendami tokios būklės name.

Žinokite... Kažkaip nejauku dėl tokio aplaidumo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!