Mielieji, praėjo tik mėnuo (gal jis man buvo labai sunkus netekus darbo?!), ir kol kas niekur neįsidarbinau. Be to, auginame su žmona dukrytę, kuriai gruodžio mėnesį bus 6-eri metukai. Kiek žinau, turintiems vaiką, vienas iš tėvų gali būtu draudžiamas valstybės?!

Atsipeikėkite ir pagalvokite apie galimas bedarbio išmokas (man nebus jos didelės, bet į jas aš nepretenduoju ir nesikreipdamas atsisakau), kurios tikrai viršys reikalaujamas sumas keliems mėnesiams ir nustokite „smaugti“!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja „Sodros“ Komunikacijos skyrius

Tai, kaip turi būti mokamos privalomojo sveikatos draudimo įmokos, nustato Sveikatos draudimo įstatymas. „Sodra“, nuo 2016 m. administruojanti šio draudimo įmokas, yra atsakinga už teisingą mokėtinų įmokų apskaičiavimą ir jų surinkimą.

Suprasdami, kad gyventojai gali ir nežinoti, kada ir kaip jiems atsiranda prievolė savarankiškai mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas, pavyzdžiui, išėjus iš darbo, bet nesiregistruojant darbo biržoje; išvykus į užsienį, bet nedeklaravus išvykimo, nutraukus individualią veiklą ir panašiai, stengiamės tokią informaciją jiems suteikti.

Apie dėl nežinojimo, per klaidą ar dėl kitų priežasčių susikaupusį įsiskolinimą gyventojus informuojame jų nurodytu elektroniniu paštu ir žinute asmeninėje „Sodros“ paskyroje. Šios žinutės siunčiamos visiems tuo metu įsiskolinimą turintiems žmonėms.

Siekiame, kad dėl teisės aktų nuostatų nežinojimo žmonės nesukauptų didelių privalomojo sveikatos draudimo įsiskolinimų, todėl informuojame ir tuos gyventojus, kurių įsiskolinimas – tik už vieną mėnesį.

Siunčiamuose laiškuose pateikiama visa svarbi informacija apie privalomojo sveikatos draudimo įmokas, kad jų nereikėtų ieškoti, primenami įmokų kodai ir dažniausios situacijos, dėl kurių gali susidaryti įsiskolinimas, bei jų sprendimo būdai. Taip pat primenama informacija apie sveikatos draudimą valstybės lėšomis vaikus iki 8 metų auginantiems tėvams.

Laiške taip pat pateikiami mūsų kontaktai, kuriais, kilus klausimų, kviečiame kreiptis, ir nuoroda į reikalingą informaciją, susijusią su privalomojo sveikatos draudimo įmokomis.