Teigta, kad visi šuneliai yra skiepyti (turi skiepų pasus), jiems sugirdyti vaistai nuo kirminų. Sausio 1 d. nuvažiavome su vyru į Kauną. Prie prekybos centro susitikome su moterimi. Gavome mažą 9 savaičių šuniuką, pasiruošusį didelei meilei. Šuo buvo pirktas be kilmės dokumentų.

Be abejo, naujas šeimos narys prikaustė visų dėmesį. Vaikai jį glostė, bučiavo, ginčijosi, kuris jį pirmas vedžios. Po paros naktį šuniukas sunegalavo, pradėjo vemti už save ilgesniais kirminais. Ryte nuvažiavome į veterinarijos kliniką, kur šuneliui sulašino vaistus. Buvo atlikti tyrimai, kurie patvirtino parvo virusą. Gydytoja mus perspėjo, kad vaikai taip pat gali užsikrėsti askaridėmis.

Sausio 4 d. vakare, grįžus namo iš klinikos, pastebėjome, kad šuniuko būklė blogėja. Mažylis inkštė, drebėjo ir viduriavo krauju. Skubiai jį išvežėme į visą parą veikiančią kliniką. Vėl lašelinė, vaistai... Deja, išgelbėti mažylio nepavyko.

Bandžiau prisiskambinti pardavėjai. Sužinojusi, kad šunelis serga, į skambučius daugiau neatsiliepdavo. Pradėjau ieškoti kitų tos pačios pardavėjos numerių skelbimų portale, beieškodama suradau panašių į mano istorijų forume.

Stebuklų vadinamu metu, matyt, atbunki. Pamiršti, kad netikėti viskuo ir visais turi tapti norma. Pasirodo, skiepų pase nėra antspaudų. Mano komentaras skelbimų portale, kad šuniukų pirkėjai atkreiptų dėmesį į šį faktą, dingo, o vėliau su savo prisijungimo duomenimis nebegalėjau komentuoti jokio skelbimo. Perskaičiau forumuose, kad tokius pasmerktus šuniukas veža iš Lenkijos maišais, jie pernelyg anksti atskiriami nuo mamos ir nėra skiepijami.

Į paiešką įvedus pardavėjos tel. nr., radome kelis panašius skelbimus su kitais kontaktiniais duomenimis. Susitarę dėl susitikimo, važiavome vėl į Kauną. Deja, pamatėme kitą moterį.

Reziumė. Šuniuko neišgelbėjome, patyrėme šoką ir stresą. Už šuniuką sumokėjome 550 Lt, dar apie 500 litų išleidome jo gydymui. Paviešinau šią istoriją, tikėdamasi atkreipti į ją dėmesį, su skaitytojų pagalba surasti pardavėjus bei įspėti kitus būti budriais – prašyti pardavėjų parodyti asmens dokumentą, paieškoti informacijos apie jį, kreiptis patarimo į veislynus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Su nurodytais pardavėjais telefonu susisiekti mėgino ir DELFI. Telefonu to padaryti nepavyko, pardavėjų internete skelbti skelbimai - nebegaliojantys.

Veterinaro nuomonė - tikriausiai skiepų nebuvo

DELFI susisiekė su specialistais, kurie patvirtino, kad šunelis greičiausiai susirgo todėl, kad buvo neskiepytas. „Greičiausiai, kad taip. Matote, vis tiek reikia atsižvelgti į daugelį aplinkybių, bet iš esmės turbūt, kad įsigijo jau sergantį, nors susirgti gali ir vakcinuoti gyvūnai. Pasitaiko tokių atvejų, ir kuo toliau, tuo dažniau, tačiau tuomet dažniausiai būna geresnė išeitis – tokie gyvūnai turi didesnę galimybę išgyventi arba lengviau persirgti ta liga. O šiuo atveju aš manyčiau, kad šuniukas nebuvo paskiepytas ir galbūt jau sergantį jį pardavė. Aišku, stresas visada daro įtaką ligų pasireiškimui“, - sakė „Toto“ veterinarijos klinikos veterinarė Jurgita Milerytė.

Moteris sakė girdėjusi panašių į skaitytojas nupasakotas istorijas apie į Lietuvą atgabentus šuniukus, kurie per anksti atskiriami nuo mamos. „Iš tikrųjų pasitaiko. Negaliu sakyti, kad labai dažnai, bet pasitaiko, ir kaip taisyklė – Kaune, - sakė ji. - Dėl gabenimo sąlygų, aš negaliu pasakyti, bet dažniausiai jie per anksti paimami nuo mamos, nėra visai normaliai suvakcinuoti ir, aišku, gyvūnui, kad ir kelionė pas labai mylinčius šeimininkus, vis tiek yra stresas. Jis atskirtas nuo mamos, seserų, brolių. Dėl to dažniausiai ir pasireiškia tos ligos“.