Ar Jurgitos Petrauskienės ignoruojami mokytojų lūkesčiai nepadarys žalos mokiniams, norintiems stotį į kitas aukštąsias mokyklas? Lietuvos mokyklų mokiniai yra priversti eiti į gatves ir klausti švietimo ministrės: „o kaip mes visame šiame sąmyšyje?“

Nepatenkinti mokiniai nusprendė nebetylėti ir išsakyti savo nuomonę apie mokytojų streikus. Nei vienam mokiniui ne paslaptis, kodėl nereikia eiti į mokyklą ir kodėl mokytojai neveda pamokų. Atrodo, kad mokiniai pritaria mokytojų pusei ir teigia, jog J. Petrauskienės abejingumas esančiai situacijai daro didelę žalą jų mokymosi procesui ir kaip sąmoningi Lietuvos piliečiai kviečia Švietimo ministeriją pagaliau atsižvelgti į mokytojų keliamus reikalavimus.

Jauni žmonės yra Lietuvos ateitis – J. Petrauskienės piktnaudžiavimas mokytojų klausimu griauna Lietuvos perspektyvas ateityje.

Mokiniai kviečia į pokalbį su Jurgita Petrauskiene prie Švietimo Ministerijos: kai tau rašant kableliai patys bėgios į vietas, o sakinį bus įmanoma ne tik perskaityti, bet ir suprasti, kai 20% nuolaida nebus lygi minus 20 eurų, kai Slovėnija nebus Slovakija, ir kai galvoje suksis: „Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą. Ir žiemos šaltos trūsus pargraudama juokės“, o tu bandysi atsiminti, kas gi tai parašė.

Va tada tu atminsi mokytojus, vadovėlius ir lentą. Tu trokši pasakyti „ačiū“ tam, kuris kažkada tau gal dvejetą įpylė, o gal tam, kas leido egzaminą laikyti. Tada tu būsi suaugęs, pats priimsi savo gyvenimo sprendimus, bet kažkur giliai vis dar jausi baimę būti geru, pagarbiu, dėkojančiu mokiniu.

Nesvarbu, ar tu tą dieną būsi šalies prezidente/-u, ar verslininku/-e, ar gydytoja/-u, ar tėčiu/mama, tą dieną tu turėsi žinias, žinias, kurias tau padėjo sukaupti tie žmonės, kurie tave matė trinant mokyklinius suolus.

Nueik pasikalbėti su švietimo ministre, kalbėk apie savo ateitį, paklausk jos, kaip išlaikyti egzaminus, stojamuosius ir kas tas gyvenimas.

O ir dar, įdomumo dėlei paklausk jos, ar ji atmena kieno atsakomybė yra tie žodžiai pirmajame sakinyje.

Daugiau informacijos feisbuko nuorodoje.