„Jaučiu mafijos kvapą, - teigė komisaras. - Manau, jie yra kažkur aplinkui“. Į šiuos žodžius vietiniai pijokėliai sureagavo dievobaimingai dairydamiesi po krūmus. „Galiu užtikrintai pažadėti, kad organizuotą nusikalstamumą Panevėžio regione mes pažabosim“, - reziumavo komisaras ir išvyko į Vilnių. Vietiniai išsilakstė po namus ir po devyniais užraktais drebėdami laukė naujų mafijos išpuolių.

Tą patį vakarą tiesioginėje pokalbių laidoje „Valanda srutų“ aptarti susiklosčiusios situacijos susirinko strateginis Seimo gynybos komitetas. Vidaus reikalų ministras skundėsi sumažėjusiu finansavimu, Generalinis komisaras skundėsi sumažėjusiu finansavimu. Saugumo reikalų komiteto pirmininkas skundėsi sumažėjusiu finansavimu. Gėjų lygos prezidentas skundėsi sumažėjusiu finansavimu, bet buvo tučtuojau užčiauptas. Barakauskis apkaltino Marakauskį, Marakauskis apkaltino Karakauskį, Karakauskis - Durokauskį, Durokauskis spjovė, nusiplėšė mikrofoną ir paliko studiją. Tuo tarpu Panevėžio regiono pijokėliai nerimastingai laukė, ką atneš rytas ir į kieno kiemą kris mafijos šešėlis.

Jau kitą dieną buvo imtasi ryžtingų priemonių, siekiant pažaboti organizuotą nusikalstamumą. Pareigūnai paspendė spąstus miško prieigose, kelininkai atvėrė smegduobes, buvo pažadėta premija už vertingos informacijos apie mafijos buvimo vietą. Vietiniai pijokėliai blaškėsi tarp spėlionių, kaip galėtų atrodyti mafija. Vieni piešė ją su ragais ir kanopomis, kiti kalbėjo, jog mafija turi būti panaši į Edmundą Kučinską, tačiau arčiausiai teisybės buvo jau devynioliktą parą „nepradžiūnantis“ Juozas, skėlęs kažką nerišlaus tipo - „Eikit jūs n...“.

Tuo tarpu mafija įsismarkavo. Išvogė stiklo taros supirktuvę, garsiai kaukė spalio tryliktosios naktį, išniekino miesto simbolį, apšlapindama jam koją. Policijos darbas buvo bergždžias. Mafijos pėdsakai vedė į niekur. Į neeilinį posėdį susirinkusi Vyriausybė skyrė du šimtus milijonų litų kovai su organizuotu nusikalstamumu.

Buvo isteigtas BPC - Brangus Pagalbos Centras. Pokalbių laidoje „Valanda srutų“ premjeras teigė, kad BPC - veiksmingiausia priemonė kovoje su mafija, o vidaus reikalų ministras pasiskundė sumažėjusiu finansavimu. Generalinis komisaras pasiskundė sumažėjusiu finansavimų. Gėjų lygos prezidentas norėjo pasiskųsti, bet buvo išprašytas iš studijos. O paprasti eiliniai Panevėžio regiono pijokėliai mafijos alsavimą jautė už savo nugarų, jie buvo priversti gerti dar labiau.

Situacija tapo nebevaldoma. Vienas Panevėžio regiono ūkininkų drąsiai stojo į kovą su mafiją, paskelbė žinąs jų buvimo vietą ir visiškai nebijantis susidorojimo. Ūkininką parodė televizija. Pijokėlių širdis nušvietė viltis - galbūt šio žmogaus pavyzdys paskatins imtis ryžtingesnių priemonių.? Tuo tarpu BPC neveikė. Prezidentė pareikalavo galvų ir atsistatydinimų. Pokalbių laidoje „Valanda srutų“ Barakauskis apkaltino Marakauskį, Marakauskis apkaltino Karakauskį, Karakauskis - Durokauskį, Durokauskis spjovė, nusiplėšė mikrofoną ir paliko studiją. Todėl atsistatydinti teko Panevėžio pieno perdirbimo įmonės melžėjai. Bet tik dvidešimtą parą „nepradžiūnantis“ Juozas žinojo tikrą tiesą - „Eikit jūs visi...Eik...Patys ir esat...“.

Pagaliau buvo pasiektas mafijos karaliavimo apogėjus. Nusikaltėliai iššvaistė miesto biudžetą, prakeikė lenkus ir pragėrė dorai uždirbtas pašalpas. Ūkininkas didvyris taip ir neprisibeldė į valdžios institucijų duris, bet pokalbių laidos „Valanda srutų“ dėka susipažino su atsistatydinusia melžėja ir ją vedė. O taip ir neatskleista mafijos paslaptis kartu su dvidešimt pirma para „nepradžiūnančiu“ Juozu iškeliavo anapilin, pastarajam pasimirus. Matę dar iki dabar žegnodamiesi porina, apie tai kaip užtrenkus dangtį iš karsto pasigirdo duslus Juozo šniokštimas - „Jūs visi esat...Už...eik!“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!