Tiesa, negalėjom sau leisti kelionių, nes turėjom finansinių įsipareigojimų (mūsų bendros pajamos buvo 900 eurų, iš kurių mėnesio gale likdavo per abu ne daugiau kaip 20-30 eurų – mokesčiai, finansiniai įsipareigojimai, maistas ir kitos išlaidos), dėl kurių negalėjom sutaupyti tokioms pramogoms. Kai tik susitvarkėm su didžiaisiais finansiniais įsipareigojimais (liko vienas, kurį dar teks mokėti porą metelių), teko persikelti į sostinę. Likus pusantro mėnesio iki kraustymosi sužinojau, kad laukiuosi.

Įdomu, kaip gyvenam dabar? Nuomojamės butą Vilniuje, tą, kurį turim, bandom parduoti, bet norinčių pirkti mažai. Pajamos pakito į gerąją pusę (nuo 900 eurų padidėjo iki 1300 eurų), bet išlaidos... Hm... Išlaidos... Nuoma – 350 eurų, mokesčiai už praėjusį mėnesį buvo apie 100 eurų, kurui per mėnesį išleidžiam mažiausiai 150 eurų (kas dvi savaites grįžtam tėvų aplankyt), finansiniai įsipareigojimai – 100 eurų, pietūs darbo metu abiem mėnesiui – apie 150 eurų, maistas mėnesiui – taip pat apie 150 eurų. Kai mažiausiai to norėtųsi, šį mėnesį sugedo automobilis... Radom žmogelį, kuris sutvarkys ir už detalės pirkimą ir darbą paims tik 100 eurų.

Apskritai, beviltiškai ieškom, kur pirkti butą Vilniuje, nes gimus vaikui aš jau turiu būti prisiregistravusi Vilniuje, kitu atveju apie darželį galėsiu tik pasvajoti (nors ir prisiregistravus nėra didelės tikimybės gauti darželį, bet viltis juk lieka). Iki išėjimo į motinystės atostogas lieka vis mažiau ir mažiau laiko, o buto kaip nėra taip nėra... Ir kaip jums atrodo, ar dabar mūsų jaunai šeimai lengva gyventi?

Nežinau... Kitiems tikriausiai atrodo, kad čia menkniekis, bet patikėkit manim, kai grįžus namo po darbo tu žinai, kad tai ne tavo turtas ir kad bet kada gali išginti iš ten, tikrai nemalonu ir nejauku. O grįžęs po darbo namo vyras apsikabina ir glėbyje ieško ramybės, kadangi dirbti psichologiškai sunkų darbą (tiesioginis kontaktas su kaliniais) sunku, be to, slegia nauja aplinka ir nerimas, kad iki mano išėjimo iš darbo nespėsim įsigyti būsto.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalykite savo mintimis: ar jums sunku išgyventi Lietuvoje, kokios jūsų pajamos ir išlaidos, kaip jos keitėsi? Su kokiais sunkumais susiduriate – kas labiausiai apsunkina jūsų šeimos pečius? O gal neturite kuo pasiskųsti ir galite patarti tiems, kuriems sunku? Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gyvenimas“.